Els visitants han pogut comprar i tastar tot allò que ofereixen un total de 30 productors locals | Javier Coll

TW
0

El públic que s'ha desplaçat aquest dissabte fins al Recinte Firal de Menorca no s'ha volgut perdre la cita i han pogut gaudir de la fira, però també de les seves activitats. Arrels compta amb sessions de cuina en directe a càrrec de grans cuiners així com d'una aula de tast i una d'infantil. Els visitants han pogut comprar i tastar els productes locals que ofereixen un total de 30 productors locals.

La inauguració oficial ha tingut lloc a les 12.30 h i ha comptat amb la presència de Maite Salord, Presidenta del Consell Insular de Menorca; Miquel Company, Conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports entre d'altres autoritats, així com de Pep Palau, en nom de l'empresa organitzadora, Pep Palau, von Arend & Associats.

Els xefs que han donat el tret de sortida a les activitats culinàries han estat els menorquins Dani Florit (Ca N'Aguedet) i Teresa Montesinos (Passió Mediterrània) que han actuat a l'Aula de Cuina fent una demostració de cuina en directe sobre tradició i creativitat. A continuació ha estat el torn del també menorquí Richard Tejada, amb una sessió sobre la cuina menorquina renovada.

La primera sessió de la tarda ha estat encapçalada per Marc Ribas, xef del programa Cuines de TV3 i també del restaurant Capritx de Terrassa amb una estrella Michelin, el qual ha delectat a tots els assistents mostrant com amb els peixos humils es poden fer plats sublims.

Dues parelles més de cuiners i cuineres menorquins han tancat les sessions de l'Aula de Cuina d'aquest dissabte; concretament Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia), i Víctor Bayo seguits de David Coca (Sa Llagosta i Ses Salines).

Un altre dels espais, l'Aula de Tast, on es fan tastos guiats de productes presents a la Fira, ha tingut una gran acollida per part dels assistents, amb les sessions d'Es caragol de Menorca; gelats i ginebra de la mà d'Heladería Ambrosia i Gin Xoriguer o els vins menorquins de Bodegues Binifadet.

L'Aula de Tast també ha acollit el Concurs de salsa Maonesa Ramon Cavaller - Fira Arrels 2017 on els cinc participants han demostrat les seves habilitats elaborant la popular salsa menorquina. El primer classificat ha estat José Luis Juaneda; la segona, Núria Puig i el tercer Marc Moll. Tots ells s'han endut com a premi un lot de productes de Menorca.

A més, Arrels també compta amb un espai dedicat als més petits, l'Aula Infantil, on es porten a terme diversos tallers on els infants poden aprendre i divertir-se. Amb la col·laboració de Sa Xaranga, els més petits poden descobrir la cuina a través dels 5 sentits.

La fira, amb 30 productors locals, està oberta de 10 del matí a 9 del vespre. L'entrada té un preu de 3€ i inclou tres tiquets de tast. Per accedir a l'Aula de Tast (1€) i la Infantil (2€) cal fer la inscripció a l'entrada del recinte.


Aquest diumenge continua l'activitat

Aquest diumenge continuaran les activitats i Arrels comptarà les actuacions de grans cuiners menorquins i també d'altres vinguts d'altres indrets com els estrellats Tomeu Caldentey de Mallorca, Fina Puigdevall del Restaurant Les Cols d'Olot o Víctor Quintillà del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet. També hi seran Joan Bagur (Rels) i Marco Antonio Collado (Ses Forquilles, Rais), Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol) i Patrick James (Pan y Vino).

Demà a l'Aula de Tast els protagonistes seran el formatge ecològic Es Tudons, la fleca de La Marcona, les melmelades de Econserva – Binisin o la cervesa artesana Graham Pearce. A més d'un tast de plats elaborats amb la vedella de Menorca de Vermella Menorquina i una degustació de diferents productes amb safrà a càrrec de iSafra.

Els més petits seguiran gaudint del tallers pensats especialment per a ells.