S’homo des Be comença a entrenar

Lau Florit Campins, missatge de Sant Joan Gran, es prepara per dur l’anyell acompanyat pel descarregador, Pere Àngel Bosch Benejam, cosí del caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch

|

Valorar:
Visto 4023 veces
preload

02-05-2017 | Sergi García

Al lloc de Sant Joan Gran, explotació agrària dedicada a la producció de llet de vaca i formatge artesà, ja es comença a ensumar la festa de Sant Joan. Enguany li toca a l'amo i caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch, posar el be de les festes. Té triats 9 anyells de raça Menorca, procedents dels llocs d'Alputzer Nou i Torretrencadeta, que van néixer per Santa Catalina. Un d'ells serà l'elegit com a símbol de l'Agnus Dei per anunciar les festes de Sant Joan pels carrers de Ciutadella el proper 18 de juny. Lau Florit Campins (Ciutadella, 1994), missatge de Sant Joan Gran, ha estat l'escollit pel caixer pagès per ser s'homo des Be, qui traginarà l'animal a les espatlles i descalç acompanyat per Pere Àngel Bosch Benejam (Ciutadella, 1984), que farà de descarregador.

S'homo des Be té 23 anys, és fadrí i fa de missatge a Sant Joan Gran d'ençà 2015. Abans ho havia estat de Son Piris. Prové per part materna de la nissaga pagesa de Ses Truqueries i és nét del recordat l'amo en Maties Campins. El jove missatge explica que per Pasqua va començar a caminar descalç per enfortir la planta dels peus i a finals d'abril començà a provar a dur l'anyell. L'entrenament de s'homo des Be s'anirà intensificant durant aquest mes acompanyat per Pere Àngel Bosch Benejam. El descarregador té 32 anys i és l'amo de Son Olivar, a Ferreries.

[La notícia íntegra a l'edició impresa del 4 de maig de 2017 o en Kiosko y Más o My News]

Otros titulares:

- La vetla tindrà lloc el 17 de juny al carrer Lepanto

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Paquito
Hace un año

Pobre Be, pobre Be, però quan vus el treuen torrat as forn bé que us el pimpau. Val més ser envejat que envejós.

Valoración:4menosmas

RSD
Hace un año

Yo creo que es todo al contrario de maltratar, he visto niños coger cariño este animal y por esa misma razón se le debe cuidar! Da la sensación que si acaricias a cualquier animal ya le estas haciendo sufrir según los animalistas más extremos!

Valoración:1menosmas

Ciutadella bona terra
Hace un año

Tot es enveja que teniu alguns. Alex, sa paraula anyell també s'empra aquí a Menorca o almenys a Ciutadella i va dirigit aquell be jove, que encara no te un any. Per Sant Joan ningú s'enrecordarà del que ha comentat per es Diari anònimament, a veure qui diu sa bestiesa més grossa. Tots aquets mesos que vagin sortint coses relacionades amb Sant Joan ho haurem d'aguantar, però es com cada any. Ens queda s'esperança de que és una de les millors festes, per tant no ens hauria de molestar el que diguin. Vot per sa pròxima vegada, ningú els hi digui res, a veure quan es cansen. Gràcies! Sort!

Valoración:12menosmas

Madrileño
Hace un año

Creo que li iria mejor con unas bambas, estoy por comprárselas.

Valoración:-11menosmas

emma
Hace un año

alex ignorant

Valoración:-1menosmas

Sa que fou tutora
Hace un año

Ànims Lau!! Sort i ventura!

Valoración:20menosmas

Tirurit
Hace un año

Afirmar que es tracta de maltracte animal es exagerar un poc, si es cert que s'animal no pot triar si vol o no fer aquesta funcio, pero simplemet se'l dur a fer una volta igual que un pare o mare posa es seu fillet/a a nes cotxet i el dur a passetjar, o es que ha estat es fiet/a que ha triat anar fermat dins es cotxet... No alerta que aço tambe es considerá maltracte... Ala venga que si ens posam aixi sempre hi trobarem entrabancs a tot!!

Valoración:19menosmas

Menorquit
Hace un año

A n'Alex: curiós que una persona que s'auto-proclama tant balear escrigui en castellà! Demostres una hipocresia com una casa de pagès.

Valoración:12menosmas

Alex
Hace un año

S’homo des Be comença a entrenar El jove missatge explica que per Pasqua va començar a caminar descalç per enfortir la planta dels peus i a finals d’abril començà a provar a dur l’anyell. Vamos a ver, ¿ Por qué esa acerrima manía de traducir al Catalán lo propio y Balerar? Anyell.= Catalán Be = Ciutadallenc/ Menorquí/ Balear Por el amor de lo que querais, señores escritores/periodistas/Catalanistas. No lies lo que no se tiene que liar. Som Balears....

Valoración:-28menosmas

REFORMA
Hace un año

que hi hagi sorteta

Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3