El personal d’infermeria de l’hospital ha elaborat un vídeo, adaptant la cançó «Despacito» de Luis Fonsi | Youtube: Barbara Duque

TW
1

Les infeccions contretes per pacients durant les atencions sanitàries es produeixen a tot el món i afecten cents de milions de persones, complicant més del 25 per cent dels ingressos hospitalaris en països en vies de desenvolupament, i entre el 5 i el 10 per cent en països desenvolupats.

Bona part d'aquestes infeccions es poden evitar amb «un gest tan senzill com rentar-se les mans en el moment adequat», apunta, en el Dia Mundial de la Higiene de Mans, Otília Pons, la infermera que coordina la campanya a l'Hospital Mateu Orfila. Un dia que pretén conscienciar de la importància del rentat de mans, amb aigua i sabó o amb solucions d'alcohol, tant dels professionals de la sanitat, com dels cuidadors i els visitants. Per això, el personal d'infermeria de l'hospital ha elaborat un vídeo, adaptant la cançó «Despacito» de Luis Fonsi i en el que hi participa personal del centre i alguns fillets.