Es be a Sant Joan Gran

Fillets des Poriol visiten el lloc que aporta enguany l’anyell

|

Valorar:
preload
Els alumnes de l’escoleta es Poriol de Ciutadella han tingut l’oportunitat de veure i tocar l’anyell escollit per a sortir engua

Els alumnes de l’escoleta es Poriol de Ciutadella han tingut l’oportunitat de veure i tocar l’anyell escollit per a sortir enguany el Diumenge des Be

12-05-2017

Un grup format per cinquanta alumnes de l'escoleta es Poriol de Ciutadella han tingut l'oportunitat de veure ben d'aprop i tocar l'anyell escollit per a sortir enguany el Diumenge des Be.

Aquests fillets, junt amb els seus professors, van participar en un campament que es va celebrar a Sant Joan de Missa. Van dedicar el matí del divendres a visitar Sant Joan Gran, lloc situat al costat d'aquesta ermita vinculada per sempre a l'origen religiós de la gran festa eqüestre de Ciutadella.

L'amo de Sant Joan Gran, Pere Moll Bosch (Ciutadella, 1990), és el caixer pagès de migjorn d'aquest bienni. A ell li correspon enguany aportar el be. La seva esposa és Vanessa Aguilera Alcina, que els matins treballa com a mestra d'Educació Infantil a l'escoleta es Poriol.

Els alumnes van ser rebuts per l'amo de Sant Joan Gran i la seva esposa, i també per Lau Florit Campins, de 23 anys, missatge de Sant Joan Gran, que serà s'homo des Be el pròxim 18 de juny, Diumenge des Be. En el pati, davant ses cases del lloc, no van perdre cap detall -mirada atenta, ulls oberts- de com Lau Florit carregava i descarregava sobre les espatles el be. Dintre d'uns dies serà netejat a fons i després, amb els flocs, serà l'anyell de Déu que passejarà pels carrers de Ciutadella s'homo des Be, representació viva de Sant Joan Baptista.

Els pagesos van treure unes safres amb pastissets de Ciutadella. Els fillets van ser convidats a aquesta pasta dolça, que van acompanyar amb gots d'aigua fresca per a assaciar la set. Tots feien comentaris de la vivència compartida amb es be de Sant Joan a Sant Joan Gran.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

jo
Hace más de 2 año

No vos preocupeu.....tot es enveja.

Valoración:menosmas

Tomeu Piris
Hace más de 2 año

Grácies Torralbenc i J Pons Fraga. Ses Festes de Sant Joan es mereixen respecte i estimació.

Valoración:10menosmas

Torralbenc
Hace más de 2 año

A tortura: si no t,agrada, respecte almanco a tots els qui s,ho estimen, ho viuen i ho disfruten.

Valoración:24menosmas

tortura
Hace más de 2 año

CANSAAAAAAAATS! tic tac tic tac per 26/6/2017

Valoración:-43menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1