Sant Joan 2017

El joc de s’ensortilla es queda sense voluntaris per dur les astes

El grup que hi col·laborava des de fa anys lamenta la falta de suport de l’Ajuntament

|

Valorar:
preload
Sant Joan

Repartir ses astes. És una feina que, durant anys, han fet desinteressadament un grup de voluntaris. Ara, amb la retirada del policia que els ajudava, han decidit deixar de col·laborar.

22-05-2017

Els voluntaris que, als Jocs des Pla, ajudaven duent i repartint les astes entre els cavallers i controlant la col·locació de l'anella en el joc de s'ensortilla, han decidit que no tornaran a col·laborar amb aquesta tasca. El motiu principal, el descontentament i la falta d'atenció que, asseguren, reben any rere any i «des de sempre» per part de l'Ajuntament.

Aquest grup de voluntaris està coordinat, des de fa una vintena d'anys, per Fel Taltavull, qui es mostra descontent per la poca consideració que se'ls ha tingut. «Aquesta és una feina que correspon a l'Ajuntament però que fa molts anys que feim noltros, i mai se'ns ha demanat si ens feia falta res ni tampoc se'ns ha agraït mai».

A més, el grup també lamenta que «ens han tret l'ajuda de Toni Anglada», el policia local que els acompanyava obrint pas entre la multitud. «L'Ajuntament va dir que no volia pagar el servei i ens crea una dificultat, perquè no és fàcil ser allà a baix, amb empentes». I reivindica la necessitat de què qualque policia acompanyi a les persones que col·laboren a l'hora de retornar l'anella cada vegada.

Aquesta situació «l'hem xerrat amb l'Ajuntament, però estan tancats en banda», expressa Taltavull, qui manté, en canvi, el seu compromís amb els caixers senyors en relació al moment de treure les carotes. «Aquesta és responsabilitat del caixer senyor, i ho seguirem fent».

Cercant una solució
Des del Consistori, el regidor de Festes, Josep Juaneda, confirmava haver rebut la negativa del grup de voluntaris per seguir col·laborant, i manifestava que «en aquests moments esteim xerrant, a nivell intern, la manera de resoldre» aquesta situació.

En principi sembla que l'Ajuntament no contempla la possibilitat de reubicar un policia local en aquesta tasca, i confia trobar un altre grup de persones que estigui disposat a col·laborar amb la festa.

En aquest sentit, Fel Taltavull intueix que l'Ajuntament es pot trobar un imprevist. «No volen pagar a un policia, però es poden trobar que hagin de pagar a les vuit persones que fan falta» per repartir les astes.

Sigui com sigui, aquest és un nou problema que s'afegeix a les festes de Ciutadella, on els darrers anys s'estan produint massa desacords i costa, cada vegada més, trobar voluntaris que vulguin participar en els diferents actes protocol·laris de la celebració.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Toni Anglada
Hace más de 2 año

Mai hem estat protagonistes, no trobareu cap entrevista nostra i açò que ens ho han demanat moltes vegades. Els regidors, es pensaven que cobrava molt, supòs que pensant amb un funcionari a qui han pagat en el mes de setembre passat uns 2.947,78 € amb hores extres (i en hi ha mes). El que vaig cobrar varen ser 550,79 € nets, no 1000, ni 2000 i molt menys 3000€, aquests dies, eren dies lliures meus i vaig demanar que em posessin feina, com vegeu no ho vaig fer per doblers. Són molts els que s'omplen sa boca, són ses festes que més s'estimen, ses més importants del món però som incapaços de trobar aquesta gent fent passadís. Ses persones que han vingut per demanar per formar part del nostre grup, quan se'ls hi informa que noltros comencem 1 mes abans i acabem 2 setmanes després, que dia 22 diem adéu a sa família fins dia 25 per dormir unes 5 ó 7 hores i que és voluntari, tothom ha girat cua. És fàcil xerrar des de s'anonimat darrere d'un ordinador, tot i així que tingueu bones festes.

Valoración:36menosmas

un altre poli
Hace más de 2 año

550,79 € nets

Valoración:9menosmas

Yo
Hace más de 2 año

Me hace gracia la gente que habla sin saber de qué va ....se creen que solo es una o dos horas...este año seguro que hay un montón de voluntarios y de gratis ya veremos los próximos años....a por cierto los que quieran ser voluntario ya pueden ir empezando porque este equipo empezaba dos meses antes a preparar las fiestas....y si vais a cobrar os conviene que sea por horas porque vais ha echar unas cuantas..

Valoración:26menosmas

LAUBE
Hace más de 2 año

¿¿¿¿HACEN ESTE JUEGO TAN PELIGROSO ??? QUE HORROR ,, asi es va después a ustedes, que se les critica mucho .

Valoración:-17menosmas

Veí
Hace más de 2 año

Menos protagonistes,sempre tribaran cilcu que les vulgui dur,ja esta be de que cada any surtin personatges nous,ara els amics s S J ara els vol de S J(que son es mateixos) mes feina per part de s'ajunt i menos gent protagonista,

Valoración:-22menosmas

Met
Hace más de 2 año

El que no pot continuar és l'existència de tans protagonistes que al final no son tan anònims que volen fer creure. Fan feina que és d'agrair, es veritat, però tanbé són un grup tancat on no deixen ficar ma a ningú més. Difícil elecció per l'Ajuntament: problemes o justicia. Si els bons ciutadellencs van de xantatge en xantatge, millor serà pagar personal i ningú podrà manipular res, que ja està bé. Sant Joan ja no és el que era i pot ser és el millor que podria passar. Són altres temps i tot cansa, fins i tot als bons ciutadellencs que així tindràn una sortida honrosa per deixar de perdre el temps en feines que fan per obligació i no per gust (al mensy així ho demostren). Bones Festes a tots!

Valoración:-20menosmas

Per en Bep
Hace más de 2 año

Senyor Bep, seguent franc, no en tens ni idea de sa feina que fan es voluntaris, mai han pres es pel a s'ajuntament tot lo contrari, s'han desviscut perue sa festi surti be. Ara s'ajuntant els lleva en toni apart de totes ses traves que els hi esta posant. Amb quina autoritat podran actuar aquets voluntaris per fer que sa festa surti be si els hi lleven es suport de sa policia?

Valoración:33menosmas

francesc
Hace más de 2 año

Josep...! Moltes gràcies, una instància a s'ajuntament i aclarit...! endavant...demostra es teu orgull !! Bep, Baixar astes a nes Plà, guardar-les, entregar-les a nes caixers, recuir-les, tornar-les entregar...Ah, i penjar ses ensortilles, vigilar que no ten prenguin cap, pujar i baixar s'anella...res amb un moment es fà...!

Valoración:47menosmas

Victor
Hace más de 2 año

Dur les astes? A ningú no li agrada dur banyes.

Valoración:-15menosmas

menorquina
Hace más de 2 año

..fot oi q en conta q aporyarse entre companys es "polis"es trapitjin d akesta manera.....q ho diguin si lo q cobrava en toni anglada se sert q molts d "polis"callariu s boca....moltes evejes es lo q hi ha

Valoración:39menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2