Sant Joan 2017

Preparats per poder viure el Caragol des Born seguts a una cadira

Falten més de dues setmanes i ja s'han instal·lat les primeres cadires per reservar lloc a dalt de la plaça

|

Valorar:
Na Sili Taltavull, amb 61 anys, és una de les fixes cada any amb la seva cadira

Na Sili Taltavull, amb 61 anys, és una de les fixes cada any amb la seva cadira

Gemma Andreu

Criden l'atenció dels turistes– de fet, molts s'hi fotografien i tot– i, a més, anuncien als ciutadellencs que Sant Joan és més a prop. Són les cadires que gent com en Joan Anglada, cada any col·loquen a dalt des Born, per poder gaudir de «la millor vista del món a la festa, al caragol. D'on sec jo, veig el caixer senyor davant la catedral, com es prepara per fer l'entrada», ens diu, emocionada, la filla den Joan, Esperança Ametller (82 anys), que és per qui posa les cadires; algunes de plàstic i també qualque 'relíquia' mobiliària.

I és que fa devers 40 anys que hi posen cadires, «o anàvem 'a guardar es banc', que es diu, també devora la música. En Bepis, n'Esperança, la tia Maria, la família Caules... Cada any hi som, de tota la vida. Primer feim un arròs, cuinat per Bep Gornès (un nebot), i després anam cap allà, de prest». I per la llarga espera, «ens tornam. I un any ens duen prunes, altre any ens ofereixen un ginet o aigua... Per a mi és molt especial perquè és gairebé l'únic que veig de Sant Joan». Ara, la vista, «és la millor. Per jo ho és tot; cada any ploram d'emoció».

35 anys posant cadira

Na Sili Taltavull (61 anys) és una altra de les fixes, amb les seves cadires d'espart, as Born. «Fa uns 35 anys que les posam, ja des de petites, amb les meves germanes (Mª. Àngels i Tònia) i amigues. També els meus fills, Damià i Tita. I ara ja és pels néts (Paula, Borja i Roger) però encara m'encanta veure entrar el caixer senyor tan bé», ens diu. Açò sí, «les cadires en passen un fum, encara que siguin velles. L'any passat ens en van rompre una però bé, al moment d'anar-hi– devers les quatre– no tenim problema i la gent ho entén normalment, encara que a algú li costi».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 4

Per fardar de mes
Hace más de 3 año

Gracias a tots es ciutadellencs per distreura a tot foraster. Tot Cristo a Sant Joan i sa resta de menorquins a disfrutar des seu poble sensa fer renou. Amb lo guapes que eren abans ses festes i ho convertit en una disputa continua. I vos ho heu cercat tot solets amb tanta propaganda. No en voleu cap que no sigui daqui? Ja no hi sou a temps.

Valoración:-1menosmas

Tendretes i sanes
Hace más de 3 año

Som de s’opinió que s’imatge que es dóna davant es visitant és pèssima. Anar a sa Plaça més emplemàtica de Ciutadella i trobar-te aquest conjunt de mobiliari destertalat, no és propi d’aquest temps. Ja tenim es poble com el tenin, no li posem més merda! Podem xerrar de "tradicions" i demés, però sa solució més que factible i molt fàcil, és muntar unes grades damunt es passeig. Ah! I els arbres no fan cap nosa, ja que són a s'acera i no damunt es passeig. És simplement posar trams de grades de 3 escalons, semblant a lo que posen a sa fira del cavalls de Mercadal. Fins i tot es podria cercar un patrocinador per financiar-ho (si és que té cost algún, però crec que no i que es Consell Insular en té). Segur que més d’una marca de cervesses els hi interessaria posar publicitat. I sa gestió d’aquestes grades és molt senzilla: anar a cercar un tiket gratüit a s’Ajuntament amb preferències per gent d’edat, discapacitats i desprès sa resta de gent. Començam a fer ses coses bé i amb sentit?

Valoración:8menosmas


Hace más de 3 año

A sa Muradeta també he vist plantar cadires des de que tenc memoria, però el dia que van arribar els que posen focus per il·luminar es Pla i els de IB3 per filmar, aquell dia es va acabar la gran tradició. La policia no va dubtar en desallotjar les cadires i van posar barreres perque ningú s’atraqués als focus. Des de fa 15 anys és l’altre extrem: les dues placetes que eren els millors llocs per veure els jocs des Pla queden sistemàticament okupades pels de IB3 (retransmissió) i Mitroppa (il·luminació), tancades amb barreres i un segurata. Alguns enxufats i amiguets sí que aconsegueixen entrar dins aquest «corralito». I això com ho qualificam?

Valoración:6menosmas

cavallnegre
Hace más de 3 año

avam en ets ignorants que comenten desde s'altre punta de s illa i fa anys que els hi pica es cul d'enveja dirlis que lo de ses cadires jo ho he vist tota sa vida, es una tradicio com cualsevol altre nomes falta que ara els hi foteguem ses cadires tambe a ses pobres senyores majors que ja els hu deixen disfrutar poc de ses festes.

Valoración:0menosmas

nopotser
Hace más de 3 año

Me fan gracia els que diuen "enveja". Enveja de que? Tothom pot anar a posar cadires. De fet hi podria anar fa una setmana, fa un mes... no pot fer enveja una cosa que esta a l'abast de tothom. No posar cadires no es enveja. Es civisme. Creurer-se amb el dret d'enguarrar el poble 20 dies per poder veure les festes des de un lloc privilegiat es diu egoisme (o egocentrisme)

Valoración:6menosmas

Para Envidiosos
Hace más de 3 año

Envidiosos, no ho faig perque es una guarrada que dona una image deplorable del poble durant 20 dies. Si 30000 persones fesim açò la plaça del born seria molt pitjor que l'abocador des Milà. Si ho fesin el mateix dia me seguiria semblant egoista, pero al menys no danyarien la imatge del poble durant casi 3 setmanes. Vergonyos.

Valoración:6menosmas

margarette
Hace más de 3 año

uuuuuf!!!! quanta enveja i desconeixameeeeeent ........

Valoración:-6menosmas

Amc
Hace más de 3 año

I que an de treura un permis a s'Ayuntament? I que pagan de ocupacio de la via publica.Pues es permisus tarden mesos,i per cual sevol cosa al carrer cobran ocupacio de la via publica.

Valoración:6menosmas

sentina
Hace más de 3 año

l'any que ve vindran els catalans i els mallorquins i vos fotran es puestos jajajaja no poden ser mes antics la gent aquestas cosas ja no les fa , mira que en son de egoistes perer que de aqui a no res no les pogueu ni possar de lo ple de catalans madrileños mallorquins que vos pendran hasta ses festas . disfrutam mes les altres de elatres pobles les vostras per es forasteros

Valoración:-1menosmas

Esglada
Hace más de 3 año

Estic esglada amb els comentaris... Alguns d'ells carregats d'odi... Crec que hauriem de treure a debat altres temes prioritaris abans d'engrescar-nos darrera un pseudònim a atacar a un grup de senyores que gaudeixen de sa festa tal i com han fet durant anys. Bon Sant Joan a tothom!!

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4