Un moment de la festa a Sant Joan Gran | J. J.

TW
4

Tot just començava a caure el sol al ponent menorquí– amb una posta de postal des de Sant Joan de Missa – quan un bon grapat de cavalls i cavallers de les festes de Sant Joan començaven a agafar caminet cap a Sant Joan Gran. Allà els esperava el caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch, junt amb la seva dona, Vanessa Aguilera, per a complir amb un dels costums més arrelats ja a Ciutadella, uns dies abans del Diumenge des Be. Complir amb el replec que ofereix any rere any el caixer pagès que aquell any posa l'anyell de les festes.

Ahir al lloc s'hi van citar una cinquantena de cavalls i cavallers, que eren rebuts a la porta pel mateix caixer pagès de migjorn, ahir amfitrió de la festa i, per tant, sense qualcar a dalt cavall. Junt amb Pere Moll, hi va ser pràcticament el gruix de l'actual junta de caixers. També el fabioler titular, Sebastià Salort, es va endinsar, en ple entrenament, pel camí de Sant Joan de Missa.

Un replec que va estar amenitzat per un grupet de músics arribats de la Banda de Música de Ciutadella, que van oferir a les desenes d'assistents el Jaleo, de manera seguida, junt amb altres peces, com «El Gato Montés». I, entre bots, arronsades i qualque capadeta pels més petits– amb els ulls com a gots ja per l'hora i la calor del dia–, un gin amb llimonada, alguna cosa fresca i un tros de coca, salada o dolça, al gust.

Noticias relacionadas

Una nit inoblidable per Pere Moll i la seva gent, envoltats de molts amics i familiars que van voler estar amb ells en un acte tan assenyalat.

Neteja dels anyells

Són dies de molta de feina a Sant Joan Gran per en Pere Moll i na Vanessa Aguilera, junt amb els seus parents més pròxims. Ahir fosquet, abans que arribés la serp de cavalls i cavallers a un dels llocs històrics del terme de Ciutadella, van aprofitar per continuar emblanquint i llevant embulls als dos anyells preparats pel Diumenge des Be. Dos animals que, com van poder comprovar els presents ahir al lloc, de cada dia agafen ja més la fisonomia i aspecte què, un dels dos, lluirà dia 18.'anyell