Un dels tallers de la jornada: el de fabricar fabiols | Josep Bagur Gomila

TW
3

Des d'ahir matí, uns 400 fillets i filletes de cinc col·legis de Ciutadella saben i coneixen un poc més de Sant Joan, després de l'èxit dels tallers, «Conèixer la festa des de joves per estimar-la», viscuts a la Sala Polivalent, a càrrec de l'Ajuntament. «Tothom se n'ha anat bastant content i alguns sorpresos per algunes de les coses que han vist», deien.

Noticias relacionadas

Els joves santjoaners van aprendre ahir a fer 'menjar blanc', de la mà de Fra Roger i Pastisseria El Diamante; a fer, pas a pas, els fabiols, de la mà del veterà Damià Bosch; van conèixer les experiències d'un cavaller quan corre els Jocs des Pla, amb el pagès Toni Moll o com es vesteix un cavall, de la mà de l'Escola Eqüestre Menorquina.

També es va enviar un missatge de conscienciació a través de les ràdios de Menorca i se'n va deixar enregistrat un altre, en format vídeo, amb el regidor, Josep Juaneda. I un taller sobre actituds adequades i inadequades, amb Majo León; o un altre que demostrava, amb xifres i informacions, la feinada que implica organitzar Sant Joan, amb Llorenç Allès. L'acte, inclòs dins el Pla de Conscienciació de les Festes de Sant Joan, que promou l'Ajuntament i coordina Allès, van suposar «dues hores súper intenses, formant-se vuit grups i tots passant per tots els tallers», detallava el coordinador.