Sant Joan 2017

El primer toc de les festes desperta el sentiment de tota Ciutadella

|

Valorar:

Primer toc del Diumenge des Be

Laura Bañón
Josep Pons Fraga

Puntual, multitudinari i emotiu, així ha sonat el primer toc de tambor i fabiol de les festes de Sant Joan d'enguany. El fabioler, Sebastià Salort, ha interpretat la tonada des de l'interior de la casa del caixer senyor, Llorenç de Salort, amb una gran ovació d'alegria de la gernació concentrada al carrer.

Després de la nit de la vetlla des Be, la comitiva de caixers i s'homo des Be havia arribat de bon matí a la casa noble, on ha estat rebuda per l'amfitrió. A continuació, el caixer senyor ha entregat la bandera al caixer fadrí, Marc Ribó, i les safates de plata al caixer casat, José Pons, i al caixer pagès de Binigafull, Tòfol Bosch. Un cop ha sonat el primer toc, la Comitiva des Be, encapçalada per Gabriel de Salort, caixer noble substitut, ha iniciat el recorregut per anunciar l'arribada de les festes de Sant Joan per les cases i els carrers de Ciutadella, començant per l'Ajuntament i Ca'l Bisbe.

La comitiva festiva realitzarà al llarg de la jornada un total de 102 visites, amb el protagonisme de s'Homo des Be, Lau Florit, qui descalç i vestit amb les pells de be, portarà a les espatlles l'anyell blanc endiumenjat de flocs de colors, engalanat per la família del caixer pagès de Sant Joan Gran, Pere Moll. La jornada acabarà el vespre quan els protagonistes de la jornada arribin a la casa del caixer casat i a on la seva esposa, Lourdes Pons, penjarà la bandera al balcó. Entre tant, devers les vuit del fosquet, la Banda de Música sonarà el primer Jaleo de les festes davant Calós i començarà la bulla de ses avellanes a Sa Contramurada. Ciutadella ja viu de ple la jornada festiva més íntima, sentida i familiar, com el dia gran que anuncia les festes de Sant Joan.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 4 año

¿Hi ha algú que es senti "obligat" a haver de llegir aquestes noticies? NO ho crec. ¿hi ha algú que es senti "obligat" a haver de celebrar les festes de Sant Joan i haver de venir a Ciutadella? Tampoc ho crec. Viviu i deixau viure. A qui no li agradi que no véngui. A qui ho vulgui llegir, que no ho llegeixi. ¿Tan difícil és fer-ho? Semblau fiets petits...

Valoración:4menosmas

cavallnegre
Hace más de 4 año

nofre tu que no entens de sa paraula "protocol"?que tens que anar entendre si ses festes de poble s els a van inventar fa 4 dies com aquell qui diu per no ser menos, sense cap simbolisme ni tradicio per cap banda. Es respecte sa festa tal cual es i ha estat sempre, ni mes ni menos, tampoc canviarem es Jaleo o sa Balada den Lucas per musica brasileña que no hi pinta res amb Menorca ni posarem banderetes de festa de carrer per llevar es llums des carrers de Santa Clara. Patetic es lo teu, ves a criticar de lo que sapis, si no en tens ni idea de que va s'historia ahorret aquestes tonteries.

Valoración:8menosmas

Jajajaja tortura
Hace más de 4 año

Jajaja si no aguantáis ni a la gente que va , estáis deseando que terminen las festas para intentar ser otra vez un pueblo .

Valoración:1menosmas

nofre
Hace más de 4 año

com sempre ciutadella sensa cap dona tot homos no poden ser més anticuats ni més patetics es cavallers ses dones als altres pobles en donen amb cuareta a la mitad de els que surten

Valoración:-19menosmas

A tortura
Hace más de 4 año

Dia 26 de juny hi quedaran 362 dies per que comenci un altre cop la millor festa del món!

Bones festes a tots!

Valoración:1menosmas

Toni
Hace más de 4 año

I lo be que se esta a sa platja avui!!

Valoración:9menosmas

cavallnegre
Hace más de 4 año

cuanta incomoditat que es nota en es comentaris. Visca Ciutadella i visca Sant Joan!

Valoración:14menosmas

San Juan
Hace más de 4 año

Toda la pandilla estamos ansiosos de que llegue el dia 24 tenemos un bus alquilado para ir a ciudadela,muchos de nosotros tuvimos el primer ligue por san juan vamos a correr la juerga del año,eso si nos llevamos la pomada de casa porque alli igual que en todos los pueblos se abusa del precio ¡chicas que vienen los intrepidos des castell¡

Valoración:-25menosmas

Ya no es lo que era
Hace más de 4 año

Empiezan 365 días de información sobre las festas de san Joan en es diari y recordar que el año que viene quieren que se las subvencionen

Valoración:-8menosmas

pere
Hace más de 4 año

"...el sentiment de tota Ciutadella". De tota Ciutadella no. D'una part (a la qual no li llev es mèrit) que encara està disposada a aguantar aquesta massificació.... Fins i tot d'un dia tan polit com és es dia des bè. Cada vegada hi ha més gent que en fuig. Morirem d'èxit.

Valoración:30menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2