Lourdes Pons Seguí, dona del caixer casat, onejà la bandera des de la finestra de casa seva entre els apludiments i ovacions del públic. | Josep Bagur

TW
14

Amb poc més de 20 minuts de més sobre el previst, la Comitiva des Be entrà a les 22.20 hores a la casa del caixer casat, José Pons Monjo. Una multitud estava concentrada al carrer per assistir a l'arribada dels protagonistes del Diumenge des Be. El carrer Cabrera i els seus voltants eren plens d'una gentada, encara embullada després d'un dia intens de seguiment festiu.

A l'interior de la casa, la dona del caixer casat, Lourdes Pons Seguí, donà la benvinguda a la comitiva. A continuació, el caixer fadrí li va fer entrega de la bandera. La protagonista va sortir a la finestra per saludar a tota Ciutadella onejant el penó, entre l'ovació i els aplaudiments de la gent. La bandera quedà exposada a l'exterior de la casa, mentre a l'interior tenia lloc la beguda que ofereix el caixer casat.

Noticias relacionadas

La salutació a la gent

Per la finestra sortiren a saludar cada un dels caixers de la comitiva, i especialment Lau Florit Campins, qui donava per acabada amb grans mostres d'alegria la gesta de dur l'anyell a les espatlles des de les vuit del matí.Després de la beguda, el fabioler i els caixers acompanyaren al caixer senyor substitut, Gabriel de Salort, fins la Casa de Salort, on els dos caixers pagesos l'acomiadaren.

La festa, ja a nivell familiar i d'amics, fora del protocol, continuà a la casa del caixer casat i a la casa del caixer pagès de Migjorn, com a comiat d'un dia inoblidable.