Sant Joan 2017

La bandera oneja al balcó

La comitiva, puntual al llarg del dia, arribà a cas caixer casat amb un retard d’uns 20 minuts

|

Valorar:
Lourdes Pons Seguí, dona del caixer casat, onejà la bandera des de la finestra de casa seva entre els apludiments i ovacions del públic.

Lourdes Pons Seguí, dona del caixer casat, onejà la bandera des de la finestra de casa seva entre els apludiments i ovacions del públic.

Josep Bagur

Amb poc més de 20 minuts de més sobre el previst, la Comitiva des Be entrà a les 22.20 hores a la casa del caixer casat, José Pons Monjo. Una multitud estava concentrada al carrer per assistir a l'arribada dels protagonistes del Diumenge des Be. El carrer Cabrera i els seus voltants eren plens d'una gentada, encara embullada després d'un dia intens de seguiment festiu.

A l'interior de la casa, la dona del caixer casat, Lourdes Pons Seguí, donà la benvinguda a la comitiva. A continuació, el caixer fadrí li va fer entrega de la bandera. La protagonista va sortir a la finestra per saludar a tota Ciutadella onejant el penó, entre l'ovació i els aplaudiments de la gent. La bandera quedà exposada a l'exterior de la casa, mentre a l'interior tenia lloc la beguda que ofereix el caixer casat.

La salutació a la gent

Per la finestra sortiren a saludar cada un dels caixers de la comitiva, i especialment Lau Florit Campins, qui donava per acabada amb grans mostres d'alegria la gesta de dur l'anyell a les espatlles des de les vuit del matí.Després de la beguda, el fabioler i els caixers acompanyaren al caixer senyor substitut, Gabriel de Salort, fins la Casa de Salort, on els dos caixers pagesos l'acomiadaren.

La festa, ja a nivell familiar i d'amics, fora del protocol, continuà a la casa del caixer casat i a la casa del caixer pagès de Migjorn, com a comiat d'un dia inoblidable.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Sant Pere
Hace más de 4 año

Ja nomes falten 4 dies perque acabin ses festes de sant Joan. Que cansins que son tots

Valoración:-5menosmas

juan carlos
Hace más de 4 año

Si las mujeres de Ciutadella lo aceptan,pues me remito al dicho "Sarna con gusto no pica". En el País Vasco las mujeres no pararon hasta conseguir que las dejaran participar en las Tamborradas y entrar en los clubes donde antes iban solo hombres. Y me imagino que esto era tradición.

Valoración:1menosmas

Cavaller de maó
Hace más de 4 año

Crec que hauriem de respectar ses tradicions de totes ses festes de Menorca. Totes son diferents, especials i únicas.sa guerra ciutadella-maó, home-dona etc ..ja cansa.Visca ses festes i enhorabona a sa dona des caixer casat.

Valoración:43menosmas

cada 1 a manar a ca seua...
Hace más de 4 año

Aquest debat només hi és als altres pobles, que es creuen amb es dret de dir com s'han de fer ses coses. Cadascú que es preocupi de lo seu, que ses dones de Ciutadella no tenen cap problema i tenen més paper dins sa festa de lo que vos pensau. Tothom vol arreglar lo de ca els altres....

Valoración:37menosmas

estel
Hace más de 4 año

No els hi fagueu cas, cada mes de juny els hi pica es cul amb lo mateix en aquets, i lo millor es que tots jameguen i no hi hauran posat un peu mai a Ciutadella per Sant Joan d'aqui sa cantidad de pedrades i disbarats que es dediquen a posar per aqui. Sant Joan es molt més que una festa, ho vivim tot l'any. Ses dones tambe son protagonistes més faltaria i tots vivim sa festa amb sa mateixa emocio pero com han dit mes avall logicament no hi podem surtir a cualcar tots perque es un privilegi que pertany a un sector limitat. Lo de dir que ses dones no hi pinten res es una ofensa en si cap a un poble. Bon Sant Joan a tots es que ho saben disfrutar i apreciar.

Valoración:41menosmas

Ciutadellenca i cavallera
Hace más de 4 año

Olee per totes aquelles persones que no saben que diuen, molta enveja veig per aqui enmig... com a cavallera i al•lota que som consider que no som maltractades, jo mateixa estic d'acord amb que ses dones no podem sortir.. i no per això hi ha un maltracte cap a noltros simplament és una tradició. Ningu vus obliga a que vingueu per ses nostres festes, no es avorrit és un sentiment que tots es ciutadellencs duim dins. Bones Festes Ciutadella.

Valoración:53menosmas

Ciutadellenca
Hace más de 4 año

Creume que mes d'una xerrau de enveja com sempre passa a ciutadella enveja..enveja...guapa lourdes passa de sa gent envejosa i malcriada

Valoración:50menosmas

Dona de Ciutadella
Hace más de 4 año

Caixera de poble,no tens ni idea de lo que xerres,dius uns disbarats que fan por,quina ignorancia per part teva,estic espentada de ses animalades que escrius.Ni ens insulten,ni ens maltracten,crec que es tema des maltracta es una cosa molt delicada com per xerrar tant a la lleugera,quina ignorancia per part teva.

Valoración:56menosmas

Assumpta Calafat
Hace más de 4 año

A "sa caixera de poble", només dir-li que a les festes de Sant Joan tampoc poden qualcar tots els homes, només els pagesos que treballen al camp. Com a dona ciutadellenca, no t´accept de cap manera que em donis auest trist paper, ses dones tenim molt més protagonisme del que tu veus. A na "mercè", algú t´obliga a veure ses festes? Bon Sant Joan!

Valoración:64menosmas

manumenorca
Hace más de 4 año

... en la iglesia católica lo mismo = las féminas no pintan para nada, salvo para servir a los mandos de la confesión religiosa, no acceden a los puestos de responsabilidad, no deciden nada ni son visibles... y como la festa de Ciutadella está supuestamente tan imbricada con el capellán, llamado aquí capellana, única concesión etimológica al género femenino, antes de reclamar que las mujeres puedan actuar de caixeres, habría quizás que exigir a la iglesia que se ponga al día... misión harto difícil, ya les conocemos...

Valoración:-36menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2