TW
7

Puntual i segura. El caixer senyor substitut, Gabriel de Salort, ha entrat a la plaça des Born a les 18 hores en punt al galop. No ha estat una entrada ràpida, però sí segura mentre la gernació li obria el pas pel carrer Major des Born. Una entrada a galop que ha fet esclatar la festa a tota la gernació concentrada mentre la banda de música ha fet sonar, per primera vegada enguany, les notes del jaleo.

Tot, després que donés el permís a les 14 hores, al fabioler per iniciar el replec. En total són 110 els cavallers que participen a la tanda del capvespre del Dissabte de Sant Joan, que han recorregut els carrers de Ciutadella, fins a arribar as Born. Al darrera, el caixer senyor, Gabriel de Salort, i sa Capellana, Joan Camps, que en arribar a la plaça de la Catedral han mirat el rellotge del temple fins esperar a les 18 hores i fer l'entrada a la plaça.

Noticias relacionadas

Són tres les voltes d'aquest Caragol, la segona sense música, les que fan vibrar la festa a Ciutadella. A la tercera, de nou amb música, s'ha interromput durant més de cinc minuts la música per la caiguda d'un cavaller amb el seu cavall, a les 18.40 hores, i que ha necessitat estar evacuat. Ha estat en Llorenç Pons Benejam, de 27 anys, que tot i que sembla que el seu estat no és greu, ha estat traslladat a la Clínica Juaneda Menorca. El caragol s'ha allargat fins les 19 hores.

Un total de 28.000 persones han presenciat el Caragol. De fet, els efectius han tancat el filtre d'accés a les 18.14 hores, una vegada superar el límit marcat pel pla de seguretat.

En total, les forces de seguretat han hagut de fer 46 assistencies, de les quals dues han necessitat un trasllat a un centre sanitari. Una d'elles és el cavaller Llorenç Pons, i l'altra una persona cap al Canal Salat per una reacció alèrgica.