Sant Joan 2017

Ciutadella ja viu de ple Sant Joan

A les 2 en punt, més puntual que mai, ha sonat el primer toc de tambor i fabiol, la tonada que ha encès la guspira festiva i que no s’aturarà fins a la matinada del dia 25.

|

Valorar:
Javier Coll

Es dia ja és aquí. Sant Joan ja s'ha atracat. Després d'una nit llarga de festa, el dia més esperat de l'any ha arribat.

A les 2 en punt, més puntual que mai, ha sonat el primer toc de tambor i fabiol, la tonada que ha encès la guspira festiva i que no s'aturarà fins a la matinada del dia 25.

De fet, Sebastià Salort ja ha arribat a cal caixer senyor, a la Casa Salort del carrer Sant Antoni, quan faltaven set minuts per a les 2. Allà ha esperat, pacientment, el temps que faltava per l'hora en punt. Quan ha arribat el moment, ha pronunciat les paraules de rigor: "Senyor caixer, me donau vós permís per començar el replec?".

El caixer senyor substitut, tot emocionat, ha contestat: "Bones tardes, Sebastià. Ciutadella, Sant Joan comença. Fabioler té el meu permís". I seguit d'un "així ho faré!" ha realizat el primer toc de tambor i fabiol que ha encetar de manera oficial les festes.

Molta gent ha esperat l'acte in situ. Ja a les 13 hores les portes de cal Caixer Senyor s'han obert les portes. Desenes de joves han corregut per tenir un lloc privilegiat i veure el primer toc a pocs metres de distància. Açò sí, ben estrets i patint molta calor. Gabriel de Salort ha baixat dues vegades per a saludar als joves i agrair la seva presència.

A les 13.50 hores, el fabioler ha iniciat el camí, a dalt la somereta, un animal de 15 anys anomenat 'Pelayo', mentre aconseguia obrir-se pas enmig de la multitud així com podia.

Però segons ha informat l'Ajuntament, ja a les 13.40 s'ha tancat el filtre d'accés al carrer, quan hi havia 1.750 persones a l'interior de la zona, amb un marge de seguretat d'unes 150 sobre l'aforament màxim que marca el pla de segureta. Tanmateix, tot i les empentes i la gent que volia entrar, els policies han obert el filtre i permetre l'accés de nou.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

mercadalenc
Hace más de 3 año

dema acaba s'estiu!

Valoración:-1menosmas

Fabioler
Hace más de 3 año

San Joan dura dos días, pero es mal de cap als ciutadellencs lis dura tot l'any....bones festes.

Valoración:-9menosmas

Xuroi
Hace más de 3 año

Ido, posau barcos, posau avions, posau IB3,.....

Valoración:9menosmas

ciutadellenc
Hace más de 3 año

tenc més de 40 anys i mai havia vist tant de mallorquí... ni rrspecte al fabioler, que trist

Valoración:11menosmas

tortura
Hace más de 3 año

vengaaaa demà acabarà totttt! tiiiic taaaaac tiiic taaac treis clinex

Valoración:4menosmas

manumenorca
Hace más de 3 año

... es más emocionante y tiene más clase que el chupinazo

Valoración:21menosmas

enfrank
Hace más de 3 año

no se enten que sigui tan poc respectat es faviol si cualsevol el sona cuant arriba es dia ni peix ni carn , lo més flac es escoltar se gentada mallorquinesta que criba saaaaant joan saaaant joan , i es flavioler que sona . PATETICS

Valoración:6menosmas

Xuroi
Hace más de 3 año

Ja hi deu haver hagut plos per alla,....

Venga ja va quedant menos,.....

Valoración:8menosmas

LLonga
Hace más de 3 año

¡¡Oh Ciutadella maravella¡¡ets la havana manurquina,Sant Joan universal llegaras a tener mas de trecientos mil visitantes si sigue creciendo tu fama,tus corceles negros y alguno de blanco el Gin de Maó con llimonada,licor inventado en el port de Mô por los britanicos,Ciutadella tradicional y festiva todo el mundo mundial esta pendiente de tus fantasticas fiestas es el no da mas ni los san fermines ni las fallas ni la verbena de la paloma madrileña te pueden hacer sombra¡¡viva Sant Joan i molt bones festes per totom¡¡

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1