Sant Joan 2017

Ara va de debò, Ciutadella!

28.000 persones presencien el Caragol des Born, on s'ha tancat l'accés quinze minuts després de les sis

|

Valorar:
Javier Coll

Puntual i segura. El caixer senyor substitut, Gabriel de Salort, ha entrat a la plaça des Born a les 18 hores en punt al galop. No ha estat una entrada ràpida, però sí segura mentre la gernació li obria el pas pel carrer Major des Born. Una entrada a galop que ha fet esclatar la festa a tota la gernació concentrada mentre la banda de música ha fet sonar, per primera vegada enguany, les notes del jaleo.

Tot, després que donés el permís a les 14 hores, al fabioler per iniciar el replec. En total són 110 els cavallers que participen a la tanda del capvespre del Dissabte de Sant Joan, que han recorregut els carrers de Ciutadella, fins a arribar as Born. Al darrera, el caixer senyor, Gabriel de Salort, i sa Capellana, Joan Camps, que en arribar a la plaça de la Catedral han mirat el rellotge del temple fins esperar a les 18 hores i fer l'entrada a la plaça.

Són tres les voltes d'aquest Caragol, la segona sense música, les que fan vibrar la festa a Ciutadella. A la tercera, de nou amb música, s'ha interromput durant més de cinc minuts la música per la caiguda d'un cavaller amb el seu cavall, a les 18.40 hores, i que ha necessitat estar evacuat. Ha estat en Llorenç Pons Benejam, de 27 anys, que tot i que sembla que el seu estat no és greu, ha estat traslladat a la Clínica Juaneda Menorca. El caragol s'ha allargat fins les 19 hores.

Un total de 28.000 persones han presenciat el Caragol. De fet, els efectius han tancat el filtre d'accés a les 18.14 hores, una vegada superar el límit marcat pel pla de seguretat.

En total, les forces de seguretat han hagut de fer 46 assistencies, de les quals dues han necessitat un trasllat a un centre sanitari. Una d'elles és el cavaller Llorenç Pons, i l'altra una persona cap al Canal Salat per una reacció alèrgica.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

pocavergonyas
Hace más de 3 año

Ana espabila, i ves antes a nas born, i no ta queixis.

Valoración:2menosmas

Xuroi
Hace más de 3 año

Realment es posible contar sa tropa que entra a sa plaça? Hi ha molts de carrers que hi donen, inclus de sa plaça des pins.

dubt que sa "contabilidad" aquesta sigui real o que serveixi per algo

Valoración:4menosmas

Toni
Hace más de 3 año

Jo crec que el filtre va funcionar, feia anys que no estaríem tant amples, I sobre tot pràcticament no hi havia botils buits per wnterre, ni gent que es dedicava a tirar gin amb llimonada cap amunt. Sempre hi ha coses a millorar. Com per exemple si no poden entrar botils que els bars no en pugui vendre. Així i tot content

Valoración:8menosmas

Ana
Hace más de 3 año

No hem van deixar entrar!!! Vergonya hauria de fer a s'ajuntament que es ciutadallencs no poguem estar en es caragol des Born! És molt trist...

Valoración:-10menosmas

Caragolera
Hace más de 3 año

Que se mejore pronto el caixer que sufrió el accidente en el caragol. Ànims, Llorenç!

Valoración:15menosmas

Marc
Hace más de 3 año

Pues no entris a sa plaça

Valoración:1menosmas

Biel
Hace más de 3 año

Quin oi!!! tot masificat!! no es podia ni passar!!

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1