Jordi Ribera, en nom de Cadena SER/40 Principales, Joana Pons i els regidors Carlos Montes, Héctor Pons i Maria Membrive, aquest dijous a Maó | Gemma Andreu

TW
5

L'Estiu al port torna a l'agenda de Maó i ho fa, un any més, «amb l'objectiu que la gent torni a mirar cap al port, que sigui un espai de convivència i que es recuperi el seu ús i fent-lo atractiu per als visitants» estenent al màxim les activitats al llarg de tot el port.

Així definia aquest dijous el regidor de Cultura, Héctor Pons, la finalitat d'aquest programa que enguany comptarà amb vuit propostes. Però no només de caire cultural, sinó també amb aires juvenils. Per això, les propostes s'han organitzat des de diferents àrees municipals, les de Cultura, Festes i Port, Esports Juventut i Formació, i Comerç, Turisme i Promoció Econòmica.

La primera de les activitats que s'organitzaran al port serà aquest mateix dissabte, amb motiu de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme i la tradicional processó marinera, esdeveniments que aniran acompanyats de dues actuacions musicals a la zona d'Autoritat Portuària. La primera, a càrrec de la Banda de Música de Maó, i la segona, amb Joana Pons i ses Guitarres.

Després vindrà, de nou, la festa Holi i les pols de colors, i ja a l'agost es repetirà l'experiència de treure la pintura al carrer amb la Nit d'art, en què diferents artistes deixaran anar la seva creativitat en contacte directe amb el públic.

La dansa i la música ocuparan les dues següents cites, amb deu intervencions de dansa de la companyia Vuelta y Vuelta i una vetllada de rock menorquí amb Cris Juanico i Àngel Gómez, que deixaran pas a la Nit del foc, a la vetllada de discjòqueis de Los 40 Principales i a la nit musical que tancarà les festes de Gràcia, el 9 de setembre.

Trànsit

Des de l'Ajuntament encara no han decidit si caldrà tancar el trànsit els dies que hi hagi activitats al port. Una qüestió que sempre acaba tenint certa polèmica, ja que és complicat satisfer les peticions de tots els sectors representats als molls.

Per començar, aquest dissabte no es tancarà la circulació rodada i s'està estudiant si serà necessari per a la festa Holi.

Les propostes

Festa del Carme, aquest dissabte, amb els concerts de la Banda de Música de Maó (20 h) i de Joana Pons i ses Guitarres (21.30 h) a la zona d'Autoritat Portuària.

Festa Holi, dijous dia 20, al moll de ponent amb la música de Dj Speker, Manu Blanco i dj's locals (20 h).

Nit d'art al port, el 3 d'agost, pintura en viu al carrer amb actuacions musicals entre la sirena Mô i el Club Marítim (20 h).

Dansa lliure al port, el 9 d'agost, amb la companyia Vuelta y Vuelta, a la Costa des General (21 h).

Rock menorquí, 14 d'agost, música amb Àngel Gómez y Cris Juanico presentant «Gira 13», a l'estació marítima (21.30 h).

Nit de foc, el 21 d'agost, amb la batucada Esclat i els Amics dels Diables de Maó, a l'estació marítima (20 h).

Los 40 Dj's Session, l'1 de setembre, amb Dani Moreno, San Bernardino i els dj's Agus, Byone i Ey Danys, a l'estació marítima (21 h).

Festes de Gràcia, el 9 de setembre, cinc escenaris amb música en directe (20 h) i focs artificials (00 h).