La nova Junta de Caixers de Sant Martí, amb la caixera batlessa Catalina Pons al front, a proposta del batle, Francesc Ametller | Gemma Andreu

TW
2

Pel novembre, durant la presentació de la nova Junta de Caixers des Mercadal per aquests pròxims dos anys, el batle de la localitat, Francesc Ametller, va xerrar amb la boca grossa del sentiment i arrelament que tenen les festes de Sant Martí i de com les viu el poble. Més de mig any després, tot és a punt ja as Mercadal perquè esclati la bulla de les festes d'aquest 2017, que enguany estrena nova junta i ho fa amb un fet sense precedents, ja que la gran novetat és que –per primera vegada– la caixera batlessa és Catalina Pons Febrer, de 30 anys, representant de l'oposició a l'ajuntament mercadalenc.

És a dir, que enguany toca al Partit Popular i l'any que ve li tocarà el torn a Damià Coll, portaveu del grup de l'Entesa, gràcies a la proposta del batle. Un Sant Martí en què el nombre de caixers cada any sol ser el mateix, més o manco, i per aquest 2017 seran un total de 58 caixers a la qualcada.

Evidentment, essent una junta d'estrena as Mercadal, moltes de les mirades aniran dirigides cap a la màxima autoritat a la qualcada, la caixera batlessa; una Catalina Pons per la que és la primera vegada, com a caixera i al càrrec.

Açò sí, orgullosa del grup format a la junta d'aquestes festes a punt d'encetar: «Els membres de la junta són triats entre el batle i el caixer batle i, per tant, com que he participat en la seva elecció, em semblen els millors per desenvolupar el càrrec que els correspon a cadascú», ens deia, dies abans, Pons. I, a més, com toca a ser, els veu aquests darrers dies, «alegres i contents, fent feina perquè tot surti perfecte».

Noticias relacionadas

A la reunió de caixers celebrada la setmana passada «vam recordar els protocols a seguir, la puntualitat per entrar a la qualcada i els vam informar d'on surt cada membre de la junta, etc», ens explicava aquesta educadora infantil que, en estar a l'oposició, no du cap àrea de gestió a l'ajuntament.

Emoció

Per la nova caixera batlessa de Sant Martí la festa del seu poble es presenta «amb nirvis i emoció però alhora amb molta il·lusió. El moment que esper amb més ganes? Doncs quan em vénguin a cercar dissabte a capvespre i hora d'entrar a cercar la canya, diumenge migdia», ens confessa Catalina Pons, qui admet que tant per ella com per tota la seva família, aquest càrrec «ha suposat una gran alegria i emoció. És un càrrec de molta responsabilitat i ells en tot moment m'han recolzat davant aquesta decisió. Estan molt contents i fa dies que tenen preparatius en marxa perquè el dia de la festa no falti de res», diu, somrient.

A la caixera batlessa, mentre sospira quan se li demana com li agradaria que se la recordés as Mercadal en aquest càrrec, ens diu que «com a la resta dels meus companys que ja han tingut aquest càrrec. Amb un record positiu i sobretot que hagi estat una festa ben gaudida i ben viscuda per tots els mercadalencs i visitants», acaba, il·lusionada ja davant aquest gran repte que li arriba, gràcies a la proposta del batle, Francesc Ametller, que els membres de l'oposició a l'ajuntament també puguin formar part de la qualcada.

· Consulta el programa dels principals dies de les festes