TW
0

Divendres 14

A les 20.30 h, a la plaça Pare Camps, tothom a ballar amb ESPORT ART.

A les 22.30 h, a la plaça Pare Camps, BALL DES PASTISSET, amb l'actuació musical de THE TRIKINIS i el grup mercadalenc BLACK PEARL.

Dissabte 15

A les 10 h, davant la Sala Multifuncional, i mentre tots els fillets i filletes mercadalencs esperen els gegants, es farà una pintada de cartells i una sessió de papiroflèxia.

A les 12 h, Arribada dels Gegants des Mercadal, en Martí i na Maria, que sortiran del Recinte Firal. Els esperarem devora el teatre i tots junts anirem fins a les portes de l'Ajuntament amb la companyia de la Banda de Música des Mercadal. Arribats a la plaça Constitució, ens esperarà la batucada BATUMBA amb moltes ganes de començar la festa!

A les 17 h, repic de campanes. I serà quan el fabioler Francesc Gomila Pons, anirà a l'Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi sonarà el primer toc de fabiol.

Seguidament passarà a recollir el caixer sobreposat, José Fullana Barber i junts aniran a cercar la bandera a l'Ajuntament. Tot seguit, aniran replegant els altres caixers de la Qualcada fent voltes pels carrers de la vila. Al llarg del recorregut recolliran, dels seus respecrtius domicilis, la caixera pagesa, Mònica Martí Coll i el caixer casat, Gaspar Sintes Villalonga.

Al mateix temps es durà a termne la cercavila amb la Banda des Mercadal, dirigida per Litus Arguimbau. Els acompanyaran els gegants i capgrossos i passaran pels carrers principals de la població juntament amb la Colla de Geganters de Maó.

A les 18 h, recollida del caixer capellà, Rev. Joan Tutzó Sans, a la plaça de l'Església. Tot seguit, aniran al carrer Doctor Llansó, núm. 13, per recollir-hi la caixera batlessa, Cate Pons Febrer, que és qui ha de presidir la Qualcada.

Una volta s'haurà completat la comitiva, es dirigiran a l'Ajuntament, on la caixera batlessa rebrà de mans de Francesc Ametller Pons, batle del municipi, el bastó que l'acredita com a màxima autoritat de la Qualcada. Llavors seguiran el recorregut pels carrers del poble fins a arribar a la plaça Constitució, on tindrà llolc a les 19.00 h el tradicional JALEO.

En acabat, es farà el CARAGOL pels carrers cèntrics del poble.

A les 23.45 h, a l'església de Sant Martí, Celebració de les SOLEMNES COMPLETES, amb l'assistència de caixers, caixeres i autoritats. Durant aquest acte, els caixcers més joves repartiran les tradicionals candeletes. (És típic dur-la encesa fins a arribar a la Beguda de Caixers.)

Acabat l'acte, RECEPCIÓ OFICIAL per a autoritats i convidats, a l'Ajuntament; i tot seguit es farà la Beguda per als caixers de la Qualcada al mateix Ajuntament.

A partir de la 01 h, al costat del Bar Leo, actuació musical a càrrec del grup SARAU.

Noticias relacionadas

Diumenge 16

A les 8.30 h, DIANA a càrrec de la Banda de Tambors i Cornetes CAP DE FIBLÓ.

A les 09 h, sortida del fabioler, que farà el mateix camí que el dia anterior, iniciant el recorregut pels carrers de la població.

A les 11 h, a la plaça Constiitució, JALEO i lliurament de canyes verdes. Seguidament, MISSA SOLEMNE a l'església de Sant Martí amb l'assistència de caixers i autoritats, en el transcurs de la qual es repartirà l'aigua-ros.

En acabat, anirem cap a la Recepció que oferirà l'Ajuntament als caixers i a la resta del poble a la Sala. Durant aquest acte, el batle rebrà la bandera de part del sobreposat. Després d'aquesta recepció, els caixers acompanyaran la caixera batlessa i el caixer capellà fins als seus domicilis corresponents per acomiadar-se'n; i es farà el darrer toc de fabiol.

Al capvespre, els caixers més joves aniran a repartir l'aigua-ros per les cases del poble.

A les 19.30 h, a la plaça Pare Camps, actuació de MR MAGIC TXEMA.

A partir de la 20.30 h, a la plaça Pare Camps. Actuació musical a càrrec de GOSPEL CIUTADELLA.

A partir de la 22.30 h, a la plaça Pare Camps, Revetla amb el grup DUO BLUEMON i l'actuació del grup mercadalenc BLACK PEARL!

Dilluns 17

A partir de la 10 i fins les 20 h, JORNADA de PORTES OBERTES a la piscina municipal.

A les 11 h, MISSA en record dels naturals i vesins des Mercadal que han mort en el transcurs de l'any.

A les 12 h, al pati de l'escola CP Mare de Déu del Toro, FESTA INFANTIL DE S'ESPUMA. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys. Els menors hauran d'anar acompanyats tota l'estona d'un adult que se'n faci responsable.

A les 18.30 h, a la plaça Constitució, JOCS POPULARS per a petits i grans. Veniu a participar-hi jugant als jocs més tradicionals de sempre amb Sa Xaranga i presentats per en J.L. Febrer. (Es recorda que si és possible els petits venguin acompanyats d'un adult).

A les 22 h, FOCS ARTIFICIALS. L'espectacle pirotècnic serà a la zona pública de ses Alzines.

A les 22.30 h, a la plaça Pare Camps, GRAN CONCERT del grup català 9SON! Seguidament, la ballada de sempre amb l'orquestra HURACÁN.