Sant Antoni 2017

El programa de les festes de Sant Antoni 2017

Fornells s’omplirà de festa i alegria per celebrar Sant Antoni 2017

Valorar:

Dissabte 22

A les 16.45 h, repic de campanes i enlairament de coets per anunciar el començament de les festes. Tot seguit, cercavila per l'itinerari habitual, amb la comparsa de gegants.

A les 17.00 h, el fabioler, Isaac Triay Moll, anirà al Local Social de l'Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi farà sonar el primer toc de fabiol.

Llavors iniciarà el replec de caixers: es dirigirà a ca la caixera sobreposada Eila Febrer Triay, al carrer Verge del Carme, núm 1. Tots dos aniran novament al Local Social, on s'entregarà la bandera de la festa a la caixera sobreposada.

Tot seguit arreplegaran els altres caixers de la qualcada, entre els quals el caixer pagès, Pedro Marquès Llufriu, al carrer de ses Roques, núm 8; i el caixer casat Daniel Triay Roselló, carrer Verge del Carme, núm 1. Al mateix temps, la Banda de Música des Mercadal recorrerà els carrers de la població.

A continuació, els caixers aniran a cercar el caixer capellà, Mn. Juan Francisco Camps Serra, a la plaça de l'Església; tot seguit, es dirigiran al carrer de Tramuntana, núm 14, per recollir la caixera batlessa, Lali Garriga Rosselló, que presidirà la qualcada. Serà devers les 18.30 h. Seguidament, la comitiva es dirigirà al Local Social, on el batle del municipi Francesc Ametller farà entrega del bastó d'autoritat a la caixera batlessa.

Després de fer una volta pel poble, els caixers deixaran els cavalls pels voltants de la plaça i aniran a cercar les autoritats per celebrar, a l'església parroquial de Fornells, les Solemnes Completes en honor de Sant Antoni Abat. En el transcurs de l'acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes.

En acabar de Completes, començarà el Jaleo al mig de la plaça. La solfa anirà a càrrec de la Banda de Música des Mercadal.

Després de dissoldre's la qualcada, el fabioler tornarà a arreplegar els caixers per anar a peu a la Recepció que els oferirà l'Ajuntament i que tindrà lloc al Castell de Sant Antoni.

A les 24.00 h, al carrer de la Mar, actuació musical amenitzada amb la música de Ritmo Menorca.

Diumenge 23

A les 8.30 h, pel centre del poble diana pels carrers de la població a càrrec de la Banda de Cornetes Cap de Fibló.

A partir de la 9.00 h, sortida del fabioler, que iniciarà el replec de caixer començant per la caixera sobreposada. Després s'hi aniran afegint els altres i tots junts recolliran el caixer capellà a la plaça de l'Església. Seguidament, aniran a recollir la caixera batlessa.

A partir de la 11h, a l'església de Sant Antoni, missa solemne de Sant Antoni, en el transcurs de la qual es repartirà l'aigua-ros.

Seguidament, el Jaleo, que acabarà amb el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata. Serà a la plaça de s'Algaret, amb la Banda de Música des Mercadal.

Finalitzat l'acte, tots els protagonistes de la festa, amb la música marcant el pas, aniran cap a la Recepció que oferirà l'Ajuntament als caixers i a la gent del poble al Castell de Sant Antoni.

En acabar la Beguda, els caixers acompanyaran la caixera batlessa i el caixer capellà als seus respectius domicilis per acomiadar-se'n. Després acompanyaran la sobreposada per anar a deixar la bandera al Castell de Sant Antoni i s'hi farà el darrer toc de fabiol.

Al capvespre els caixers joves aniran a repartir l'aigua-ros per les cases del poble.

A partir de la 19.30h, a Pasearte, Vivim Sant Antoni, música tradicional, ensaïmades i pomada per celebrar les festes.

A las 20.30 h, a la plaça de s'Algaret, actuació musical a càrrec de Gospel Ciutadella.

A les 22.00 h, al carrer de la mar, gran concert amb l'actuació del grup La movida dels 80 i 90! A continuació, Revetla amb el conjunt Huracán.

Dilluns 24

A les 12.00 h, al carrer de la mar festa infantil de l'espuma, dirigida als fillets i les filletes majors de 7 anys. Els menors han d'anar acompanyats d'un adult.

A les 18.00 h, a l'Església de Sant Antoni missa en record dels naturals i veïns de Fornells que han mort en el transcurs de l'any.

A les 18.00 h, a la plaça de s'Algaret joc del capellet per a petits i grans. A continuació jocs infantils i populars amb Sa Xaranga i presentats per J.L. Febrer.

A les 19.00 h, carrer major mercat agroalimentari.

A les 22.30 h, al castell de sant Antoni, Focs acuàtics.

A les 23 h, al carrer de la mar gran revela de fi de festes amb Duo Bluemoon i Black Pearl.