TW
3

El temps encapotat i xafogós no ha fet anques enrere a les ganes de festa dels fornellers i visitants. No tan massiu com aquest diumenge però igualment intens. Fornells ha viscut aquest diumenge el seu darrer jaleo, més tranquil, i un dels més autèntics, el que es pot viure ben a prop de la mar.

La jornada ha començat de bon matí, a les 8.30 amb la diana a càrrec de la banda de cornees Cap de Fibló. Mitja hora més tard, el fabioler, el jove Isaac Triay, ha començat de nou el replec, començant per la caixera fadrina, Eila Febrer.

Quan tota la comitiva s'ha arreplegat, amb els gairebé 50 caixers que participen en la qualcada, l'església de Sant Antoni ha estat el punt de trobada on s'ha celebrat la Missa de Caixers en honor al patró de la vila, oficiada pel caixer capellà, Joan Camps. La celebració s'ha acabat com és tradicional amb el repartiment de l'aigua-ros. Tothom estava ben perfumat.

Noticias relacionadas

Tot estava a punt, idò, per a gaudir del darrer jaleo d'enguany. Eren les 12.30 quan, després que la fadrina deixés la bandera a la tarima, féssin entrada a la plaça de s'Algaret, la caixera batlessa, Eulària Garriga i el capellà, Joan Camps, mentre la banda des Mercadal feia esclatar de joia als assistents amb les notes del jaleo.

Han estat tres voltes que s'han acabat amb el repartiment de les canyes als cavallers com a obsequi per haver participat a les festes.

La beguda al Castell de Sant Antoni i el darrer toc posen punt final al dos dies intensos de celebracions.