Sant Jaume 2017

Es Castell, ple d’emocions

Malgrat la calor regnant, els principals carrers i especialment l’Esplanada es van convertir aquest dilluns en un autèntic esclat durant el primer dia de festa gran

|

Valorar:
preload
Jaleo més fluid. El primer dia de festa gran va enregistrar menys gent per caure en dilluns

Jaleo més fluid. El primer dia de festa gran va enregistrar menys gent per caure en dilluns

24-07-2017Jaume Fiol

Malgrat la calor regnant, els principals carrers i especialment l'Esplanada des Castell es van convertir aquest dilluns en un autèntic esclat d'emocions durant el primer dia de festa gran.

A les 10 hores va tenir lloc el primer moment especial de les festes quan el primer toc de fabiol a càrrec del jove Vladislav Pau va aconseguir posar la pell de gallina als nombrosos assistents davant l'entrada de l'Ajuntament.

Seguidament van agafar el relleu d'aquest acte la caixera fadrina, Ana Dalmau, onejant la bandera en honor al patró municipal entre forts aplaudiments i acabant amb l'anunci oficial de l'inici de les festes per part de la pregonera, Xisca Carreras.

Una hora i mitja més tard, el grup de música Bon Ball Tenim escalfava motors pels diferents carrers. Al capvespre, mentre començava el replec de la qualcada a partir de les 15.45 hores, enguany amb 60 caixers, els gegants i cap-grossos, acompanyats de la Colla de Geganters i Grallers des Castell, altres formacions i la banda de música des Migjorn Gran, van continuar amenitzant la jornada amb passacarrers des de les 17 hores.

Solemnitat

El recolliment va tornar a regnar amb les solemnes completes en honor l'apòstol Sant Jaume, durant la seva celebració a l'església del Roser, des de les 19 hores i presidida pel caixer capellà, Joan Miquel Sastre.

Mitja hora més tard de les 20 hores va tenir lloc el plat fort de la jornada, el tradicional jaleo, amb una Esplanada atapeïda de gent amb ganes de festa i bots de cavall, i com no, de la marxosa samba.

Els grups Menorca Sound Machine i Dirty and Homeless van protagonitzar la revetlla a mitjanit.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Critòfol
Hace más de 2 año

Segueixo dient que sa ditxosa música brasilera no té res que veura amb ses festes populars de Menorca. Respectem sa puresa de ses festes començant per noltros mateixos.

Valoración:-1menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1