Sant Cristòfol 2017

El jaleo d’ases, el darrer de Sant Cristòfol

La paròdia de la qualcada va ser l’acte central de l’última jornada festiva al poble

|

Valorar:
181 encuestas
Diferents personatges van protagonitzar la paròdia del jaleo

Diferents personatges van protagonitzar la paròdia del jaleo

Josep Bagur Gomila

Es Migjorn Gran va tancar aquest dilluns les seves festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes amb el seu darrer jaleo, els dels ases, un esdeveniment que, com és habitual, va reunir al poble a una gran gernació.

Després dels dos dies grans de festa, el moviment va tornar prest als carrers des Migjorn Gran, on a les 9 del matí ja hi havia la Banda de Cornetes i Tambors sonant la diana. Era l'anunci de què encara hi restava la darrera jornada.

El matí es va fer la missa en sufragi als vesins desaparescuts el darrer any, i ja el capvespre, novament amb les cornetes i tambors, es va fer un cercavila infantil per conduir els fillets i filletes fins als jocs populars que organitzà Sa Xaranga. Allò, més la traca infantil van ser el preludi de l'acte esperat del dia, el jaleo d'ases.

Els músics de la Banda des Migjorn disfresstats de caragols van acompanyar els protagonistes de la qualcada, encapçalada per un fabioler abella, un caixer fadrí amb la corresponent bandera, i altres caixers, vestits de Minnie, Blancaneus o d'escocès, entre d'altres. Després d'uns bots forçats als animals, ja el vespre, Pele Punkautor i i l'Orquestra Sarau van protagonitzar la darrera revetlla.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Animalista menorquina
Hace más de 3 año

Pues no Eustakio, jo no en menj de entrecot.

Valoración:0menosmas

Animalista menorquina
Hace más de 3 año

"ido si migjorn es gran"Si clar, estàn millor al carrer es ver? Per favor... mira quants hi ha d'abandonats, nomes falta veure sa cara d'es pobres animals, segur que tu ets d'aquets que tindria un ca i quan et cansesis ale, abandonat! I tu que saps quantes vegades trec el meu ca? Mes ben cuidat que tu està ;)

Valoración:0menosmas

pregunto
Hace más de 3 año

MAria: I el jaleo amb cavalls ja està bé?

Valoración:1menosmas

Eustakio
Hace más de 3 año

Esper que tota aquesta gent protectora d'animals siguin vegans i no mengin res que provengui d'es animals perqué s'en veu més d'un que "corregudes de toros no" i després entrecot per sopar... Hipòcrites?

Valoración:1menosmas

Ido si Migjorn es Gran
Hace más de 3 año

I que feies tant a prop? No haguesis vingunt. No en necessitem de gent com tu a omplir sa plaça a estrenyer. I si, ses persones tambe estan en mig d'una plaça a 36 graus, amb empentes i algun tambe traginant gent. El que hem de fer es prohibir tenir cans i animals domestics en general... no sigui cosa que sigui considerat mal tracte tenir un ca a un pis tanvat i treguent-lo 2 vegades a n'es dia. Venga anau a ventar palla i no molesteu. Si no vos agrada quedau a casa.

Valoración:7menosmas

Curioso
Hace más de 3 año

Es curioso que la protectora de animales y el GOB no asistieran a protestar por el maltrato a los burros, no queda más remedio que pensar que solo protestan y protejen selectivamente, demasiados intereses políticos y poca responsabilidad de protección animal !!!

Valoración:-2menosmas

Animalista menorquina
Hace más de 3 año

Ja hi ha es típics que diuen: "no ho heu vist mai" " no comenteu sense sebre" . Pues si, jo ho he vist i de molt aprop! I me sembla mentida que al segle que esteim encara existeixin aquestes festes on MALTRACTEN els animals. El maltracte no només vol dir fotre osties, estar enmitj d'una plaça a 36 graus, gent xumada, empentes, alçar-lis les potes... me diràs que no es maltracte, posau-vos-hi voltros enmitj de sa plaça trajinant gent... per favor!!!! Prou ja!!!! Es pobres animals quin mal ens han fet?

Valoración:7menosmas

Menork
Hace más de 3 año

I no sera mes ase, qui comenta sensa saber? Como es más lo que ignoras que lo que sabes, no hables mucho. Ramón Llull.

Valoración:-13menosmas

ASES
Hace más de 3 año

Jaleo d'ases. Literal.

Valoración:23menosmas

Francesc
Hace más de 3 año

Es indignant veure com des de l'administració pública es permeten aquest tipus d'actes. El respecte als animals no pot ser opcional segons ens convengui. Estic compretament d'acord amb na Maria que ens hauríem de començar a plantejar fins a quin punt les nostres festes són un patiment pels ases i pels cavalls. Ens indignen les corrides de toros però no els estúpids jaleos d'ases ni els cada vegada més llargs jaleos amb cavalls. Hipocresia, ignorància o estupidesa?

Valoración:21menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2