TW
0

Dissabte, 12 d'agost

A les 10 hores, una representació de la Junta de Caixers acompanyada pel fabioler i per diversos cavallers efectuarà l'habitual visita del "Gloriós Sant Llorenç" i convidarà la població a participar a tots els actes festius.

Cercavila musical pels carrers de la població a partir de les 12 hores, amb inici a l'avinguda del Pare Huguet.

A les 13.30 hores, fotografia de tots els Llorenços d'Alaior a les escales de la font de l'escopinya de l'avinguda del Pare Huguet.

A les 16.30 hores, sortida des de l'Ajuntament de la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior, juntament amb els Gegants i Capgrossos de la Sala de Palma de Mallorca i les colles convidades d'altres pobles de Menorca, acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior i la batucada de Bunyola «Batu-al Món quin Rebombori». Recorregut: carrers Major, Ample, Porrassar Vell, Caminet des Pou Nou, Sant Pancraç, Camí Nou, plaça Nova, Bèrrecs, Grillons, Retxats, costa de l'Església, Carreró, Nou, sa Plaça i Major.

A les 17 hores, el fabioler es dirigirà a l'Ajuntament per sol·licitar permís al caixer batle per iniciar la Qualcada. A continuació anirà a cercar els membres de la Junta de Caixers per tornar a l'Ajuntament, on es lliurarà el penó de Sant Llorenç al caixer fadrí.

El replec de la Qualcada s'efectuarà des de quatre punts diferents: plaça Nova, costat del Convent de Sant Diego, avinguda del Reverend Pare Huguet (devora font de l'escopinya) i carrer des Ramal (devora Sa Cooperativa).

Tot seguit la Qualcada es dirigirà cap a la Rectoria, des d'on s'hi sumarà el caixer capellà, mossèn Joan Tutzó Sans.

Seguidament s'encaminarà cap a la Casa Consistorial, on el caixer batle, Cristóbal Marqués Palliser, i la representant de la Policia Local, Carolina Sànchez Rabassa, s'incorporaran a la Qualcada.

A continuació s'oferirà el gin del poble a tots els ciutadans i ciutadanes.

La Qualcada farà diversos caragols per la població; un cop acabats, es dirigirà cap a l'ermita de Sant Pere Nou.

A les 18 hores, la Banda de Música des Migjorn Gran animarà el trajecte fins a l'ermita de Sant Pere Nou amb el seu repertori festiu. A les 20 hores s'hi celebraran solemnes Completes amb l'assistència dels membres de la corporació municipal. Tot seguit tindrà lloc la Beguda dels Caixers al costat de l'ermita.

NOTA: la Banda des Migjorn Gran iniciarà l'actuació davant la Biblioteca i arribarà a l'ermita de Sant Pere Nou abans de les vuit del fosquet. L'Ajuntament agraeix la col·laboració de tots els vesins i vesines per fer possible el trajecte i respectar la tasca dels músics.

Acabats aquests actes, Jaleo a sa Plaça, interpretat per la Banda de Música d'Alaior. (Com en els darrers anys, es mantindrà el mateix recorregut dels caixers durant el Jaleo: carrers Coll des Palmer, Sant Diego Vell i es Carreró, carrer de Baixamar, s'Androna, s'Arraval, plaça de l'Església i carrer Menor.)

Per començar, els caixers faran un caragol passant per sa Plaça. Després de dues voltes de jaleo, efectuaran caragols pels carrers del poble i aniran a acomiadar, primer, el caixer batle a l'Ajuntament i, després, es dirigiran cap a la Rectoria per deixar-hi el caixer capellà i la Qualcada es dissoldrà dalt el Munt de l'Àngel, llevat de la Junta de Caixers que acompanyarà el caixer fadrí al seu domicili.

Seguidament s'oferirà un refrigeri a la població a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament.

En acabar el Jaleo, al costat del Pavelló Esportiu Municipal, Gran Revetlla de Sant Llorenç amb Ritmo Menorca. Ho organitza: Ajuntament d'Alaior.

Diumenge, 13 d'agost

A les 9 hores, la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior, la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior i els Gegants i Capgrossos de la Sala duran a terme una animada cercavila per avisar-nos que es reprèn la festa després del descans nocturn. Recorregut: carrer Major, Bassa Roja, Ruiz i Pablo, Miguel de Cervantes, Ramal, Nou, plaça de la Constitució i carrer Major.

Noticias relacionadas

A les 9. hores, el replec de la Qualcada s'efectuarà des de diversos punts: plaça Nova, Convent de Sant Diego, avinguda del Pare Huguet (devora la font de l'escopinya) i plaça des Ramal (devora Sa Cooperativa). En primer lloc, aniran a cercar el caixer capellà a la Rectoria de l'església de Santa Eulalia i, posteriorment, es dirigiran al sa Plaça per recollir el caixer batle perquè s'uneixi a la Qualcada. Seguidament, recorregut per diversos carrers del poble.

A les 10.30 hores, arribada de la Qualcada a l'església de Santa Eulàlia. Tot seguit es dirigirà cap a l'Ajuntament, on s'incorporarà la corporació municipal.

A continuació es traslladarà la imatge de sant Llorenç des de l'Ajuntament a l'església de Santa Eulàlia. L'acompanyarà un grup de joves endiumenjats amb vestits menorquins d'antany i la Banda Juvenil d'Alaior.

Posteriorment, Missa de Caixers oficiada pel caixer capellà, mossèn Joan Tutzó Sans. En el transcurs de la missa es repartirà aigua-ros.

Celebrada la missa, els caixers faran un caragol pel poble i es dirigiran a sa Plaça per iniciar el Jaleo, que serà interpretat per la Banda de Música des Migjorn Gran. (Com en els darrers anys, es mantindrà el mateix recorregut dels caixers durant el Jaleo: carrers Coll des Palmer, Sant Diego Vell i es Carreró, carrer de Baixamar, s'Androna, s'Arraval, plaça de l'Església i carrer Menor). Quan comenci la segona volta, amb la tonada d'un alegre pasdoble es donarà la canya i la cullereta als caixers participants.

Acabat el Jaleo, els caixers acomiadaran el caixer batle davant l'Ajuntament i, acte seguit, el caixer capellà davant la Rectoria. A continuació deixaran la bandera a l'Ajuntament, mentre a sa Plaça sona la samba.

Al capvespre, els cavallers obsequiaran els vesins amb la visita de l'aigua-ros.

A la plaça des Ramal, a les 20 hores, més música i ball amb el Grup Folklòric Tramuntana de Ciutadella. Tota una demostració de folklore menorquí amb un esplèndid vestuari. Ho organitza: Ajuntament d'Alaior.

A les 20.30 hores, 46a Desfilada de Carrosses sota el lema «Grups musicals mítics en el record». Una mostra de la creativitat i l'animació de la gent d'Alaior. Comptarà amb més de 700 participants!

Animaran la desfilada la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior, els Gegants i Capgrossos de la Sala, les colles convidades d'altres pobles de Menorca, la Banda de Cornetes i Tambors i la batucada de Bunyola Batu-al Món quin Rebombori. Les carrosses es concentraran a l'avinguda de la Verge del Toro. Itinerari: Camí Nou, plaça Nova, carrers Porrassar Nou i Porrassar Vell, Ample, Major, sa Plaça, carrer Nou, des Ramal, Miguel de Cervantes i Comerç. En el transcurs del recorregut tindrà lloc una divertida batalla de paperets i serpentines.

A la zona escolar, a les 00.30 hores, esclat del Castell de focs artificials, que llançarà l'empresa Pirotècnia Lluch.

Al camp municipal de futbol Los Pinos, a partir de la una de la matinada, Gran Revetlla de Sant Llorenç amb l'orquestra La Menorca Sound Machine. Entrada de franc. Ho organitza: Ajuntament d'Alaior.

Dilluns, 14 d'agost

Missa en record dels difunts, a les 12.00 hores, a l'església de Santa Eulàlia.

Acte d'homenatge i reconeixement a Maruja Maria Florit Esbert, emprenedora precoç, que a poc a poc va entrar en el món de l'empresa a partir de la feina artesana d'elaboració de pa. Amb esforç i risc va fer crèixer una empresa, Ca na Maru, que avui està implantada a sis municipis menorquins i dona feina a més de cinquanta treballadors.

A la Sala Capitular, a les 13 hores. Ho organitza: Ajuntament d'Alaior.

Al Cós, a les 18 hores, Corregudes amb cavall, amb ase i a peu. Els participants es disputaran importants premis i trofeus concedits per l'Ajuntament d'Alaior. Ho organitzen: Club Hípic Alaior i Club Lô Esport Atletisme.

Al Pavelló Esportiu Municipal, a les 20 hores, Festival de Patinatge Sant Llorenç: «Tendències tecnològiques». Ho organitzen: Club Patinatge Alaior i Ajuntament.

I per tancar el darrer dia de festa, Gran xou Humorístic amb El Casta, a les 22.30 hores, a la plaça Nova. A continuació ball de final de festa. Ho organitza: Ajuntament d'Alaior. Hi col·labora: Sol Milanos- Pingüinos.