Sant Bartomeu 2017

Theresia Malaise, nou Premi Sant Bartomeu

L’obra presentada per l’artista belga veïna des Castell s’imposat en el certamen de Ferreries

|

Valorar:
Theresia Malaise, en el moment de rebre el premi, al Centre Cultural de Ferreries

Theresia Malaise, en el moment de rebre el premi, al Centre Cultural de Ferreries

Jaume Fiol

L'artista belga i resident as Castell Theresia Malaise ha estat la guanyadora del XXXVIII Premi Sant Bartomeu de Pintura. Així es va saber en l'acte de la nit d'aquest dissabte a Ferreries.

L'obra de Malaise la va escollir el jurat a partir d'una primera selecció de sis dels quadres presentats al certamen, els quals tots complien les bases del concurs. Després de la primera tria es van seleccionar tres obres finalistes, «Barques dins una cova», de Kety Taltavull, «Blaus i grisos a l'embarcador de Zorrozaurre», de Gonzalo Rodrigo, i la pintura de la guanyadora (sense títol).

El jurat estava format pels pintors José Delfín Serra, Martina Marquès i Pepa Soler, a més del galerista Andrés Moll i el regidor ferrerienc Francesc Pons, els quals van destacar la pintura guanyadora com la mereixedora d'aquesta edició. S'afegeix així a noms com José Delfín Serra (2016), Ramon Trias (2015), Erika Seguín (2014), Anne Stichelmans (2013) o Kety Taltavull (2012), finalista també en l'edició d'enguany.

L'acte de lliurament del premi va ser al Centre Cultural, on la guanyadora va recollir el premi i on quedà instal·lada l'exposició amb les obres que han participat al concurs que convoca anualment l'Ajuntament de Ferreries amb motiu de les festes de Sant Bartomeu.

Joan Lluís Torres guanya el Premi d'Investigació

El treball «Ferreries, terra de cimenteres: lloc de Son Ermità (Cala en Calderer 1938), lloc de Santa Rita (sa Marineta 1947)» li ha valgut a Joan Lluís Torres per guanyar el Premi d'Investigació de Ferreries 2016-2017, pel seu gran interès historiogràfic. El jurat, que destaca que la indústria cimentera és poc coneguda a Menorca i que fou de les primeres d'Espanya al segle XIX, va suggerir diverses modificacions abans de la publicació del treball.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Taltavull
Hace más de 3 año

Y esta quién Es? Molt fort.

Valoración:-3menosmas

Jose Cabalero
Hace más de 3 año

Estamos en el país de los premios , viendo como va la historia a mi en pocos meses me tienen atorgar ya un príncipe de Asturias.

Valoración:1menosmas

Joan
Hace más de 3 año

Como semore gent de fora. Poco artista hay aquí. Sin estudios y sin ningun tipo de arte. Quina vergoña

Valoración:-12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1