Els cavalls, aquest diumenge a sa Plaça per alçar-se al vol entre la multitud | Gemma Andreu

TW
0

Les festes de Sant Llorenç van viure aquest diumenge el seu segon dia gran, novament, amb cavalls i cavallers com a principals protagonistes, acompanyats dels alaiorencs i, també, molts visitants, encara que lluny del volum de gent que dissabte.

Alaior es deixondia després d'una nit ben llarga. A les nou, la Banda de Cornetes i Tambors, la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior i els gegants i els capgrossos van començar un passacarrers. Ho feien a la mateixa hora que el fabioler, Lito Vinent, iniciava el replec, que acabaria amb la incorporació del caixer capellà, Joan Tutzó, i del caixer batle, Cristóbal Marquès.

Amb la formació al complet i després d'unes voltes pels carrers del poble, els cavallers deixaren les seves muntures en l'entorn de l'església per dirigir-se a l'Ajuntament i recollir allà els membres de la corporació municipal, així com als seus convidats.

Noticias relacionadas

A les 11.25, indicant que la comitiva entrava al temple per a la celebració de la Missa de Caixers.

I acabada l'eucaristia arribava el moment àlgid del matí. Era el torn del jaleo, l'acte més llarg del dia i que transforma els carrers del centre en un anar i venir de gent, enmig de la filera de cavalls que encaren sa Plaça per alçar-se al vol entre la multitud.

Llavors, de sis a set hi va haver l'esperada samba de la Banda des Migjorn mentre la qualcada acomiadava els membres de la junta de caixers.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 14 de agosto en Kiosko y Más