Sant Climent 2017

Poalades a Sant Climent

Per combatre la calor es van utilizar 34.000 litres d’aigua no potable

|

Valorar:

Temporal de xaloc, la festa de l’aigua de Sant Climent

21-08-2017 | Javier Coll
preload
El carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d’aig

El carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d’aigua

21-08-2017 | Javier Coll
El carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d’aigEl carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d’aigEl carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d’aig

Amb la calor regnant d'aquests dies els assistents al Temporal de xaloc, la festa de l'aigua de Sant Climent que va tenir lloc aquest dilluns, segur que van tornar a ca seva ben fresquets.

Després d'un cap de setmana capitalitzat pels dos dies de festa gran, els santcimenters van dir adéu ahir a les seves celebracions patronals amb la tradicional remullada que organitza l'Associació de Veïns.

Amb l'assistència de dos camions cisterna de l'empresa d'aigua potable Gemleca S.A. de Sant Lluís, amb 17 tones d'aigua cadascun, el nombrós públic assistent -en la seva majoria, joves del poble- va portar de ca seva els principals protagonistes d'aquesta lúdica jornada: pistoles d'aigua, ulleres de busseig, algunes botes d'aigua i poals de totes les mides imaginables per banyar tothom que fos a prop.

A partir de les 12.30 hores, el carrer Sant Miquel de Sant Climent es va convertir en una autèntica piscina després que es descarreguessin els 34 tones d'aigua que s'havien preparat per a l'ocasió.

Des de l'Associació de Veïns s'explica que per iniciativa seva es va decidir ja fa uns anys que l'aigua que es llança no fos potable en coherència amb el títol de Reserva de Biosfera que va obtenir Menorca l'any 1993.

Carrer Sant Jaume

Tot i que ara té lloc al carrer Sant Miquel, l'origen del Temporal de Xaloc -molta mar i peix poc- es remunta més de tres dècades enrere a una broma entre un grup minoritari d'amics del poble que es va començar a llançar aigua els uns als altres al carrer Sant Jaume.

Amb el pas del temps va agafar fama aquesta activitat fins el punt que fa ja més de 20 anys es va traslladar a la seva localització actual perquè es pugui desenvolupar sense perill per a la circulació de vehicles i la 'integritat fisica' dels possibles vianants.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Crítico
Hace más de 2 año

Varios comentaristas justifican que el agua era NO potable. Pues el agua corriente de Mahón, también es NO potable y el ayuntamiento avisa de sequía y recomienda restringir el consumo y en cambio tolera ésto. Pandilla de hipócritas.

Valoración:1menosmas

desde brasil
Hace más de 2 año

que cuntinui plugent per molts danys a san climent.........que ningu vus foti sa festa......

Valoración:7menosmas

Festes
Hace más de 2 año

A tots es que sempre esteis "antitot". S'aigu no es potable enteradillos i segur que més d'un de voltrus te piscina o jardí . Dixau sa festa en pau . Que ja hi ha coses pitxors. Força AAVV. SANT CLIMENT.

Valoración:10menosmas

piscinero
Hace más de 2 año

Que fa mal als ulls? talvegada si, però si comparam s'aigua no potable que s'ha tirat amb, per exemple, s'aigua potable que s'empra a ses piscines, tenim que... 428.437 m2 de superfície de piscina i fent sa mitja, s'aigua que es perd cada dia a Menorca només per evaporació és d'unes 698 tonelades. S'aigua que s'ha tirat a Sant Climent equival aproximadament al que es perd en mitja hora per evaporació a ses piscines de Menorca, No vull ni comparar amb s'aigua que es gasta per tenir verds jardinets per fer polit, hotels amb gent que es dutxa el que no amb tot un any a caseva etc... Tot conta però tenim mooolt de marge per fer feina de dever, si es vol amb es tema de s'aigua.

Valoración:5menosmas

menork
Hace más de 2 año

No se si canvia molt la cosa o no, pero heu llegit que posa que es aigua NO potable?

Valoración:4menosmas

Menorking
Hace más de 2 año

No van a venir los del GOB a decir nada? Ah vale, que el ayuntamiento es de izquierdas. Ya me voy.

Valoración:5menosmas

pregondó
Hace más de 2 año

I mentre s'ajuntament ens diu que no malgastem s'aigu als vesins de Maó...quin morro que tenen!!

Valoración:5menosmas

34000 litres de vergonya
Hace más de 2 año

Com és possible que es mantingui aquesta tradició? Que l'ajuntament de Maó decretés l'estat de sequera i que en canvi permeti aquest mal ús de l'aigua. En quin cap cap aixó? Quina poca alsada política tenen els nostres governants. Però l'assossiació de veïns té part de culpa. Hautien se ser ells qui ja no ho haurien d'incloure al programa de festes. Pero clar, hi ha que ser valents, i ni ho son.

Valoración:10menosmas

Increible
Hace más de 2 año

Prohibeixen les corregudes de torus perque es maltractamente animal, en canvi el despilfarrament d'aigua a una illa on tenim problemes de qualitat i quantitat seguei a l'ordre del dia. Em sembla vergonyós. Quina insensibilitat!!!!!

Valoración:3menosmas

Algendar
Hace más de 2 año

Viva la sequía!!!

Valoración:7menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1