Sant Bartomeu 2017

El programa de les festes de Sant Bartomeu 2017

Els dies grans de la festa compten amb una àmplia programació

Valorar:

Dimecres 23

12.00 h. El batle de Ferreries, Josep Carreres Coll farà entrega de la bandera del patró Sant Bartomeu al caixer sobreposat, Sebastià Mercadal Truyol. Acte seguit el batle lliurarà a la regidora Enriqueta Camps Cardona el bastó de batlessa, que l'acredita com a màxima autoritat de la Qualcada, i a continuació primer toc de fabiol a càrrec de la fabiolera, Sílvia Pons Martí.

Seguidament, Himne de Ferreries interpretat per la Banda de Música i la Coral Clau de Sol.

A continuació, la Junta de Caixers i la fabiolera es dirigiran al geriàtric per retre homenatge a les persones grans i els anunciaran l'inici de la festa. Posteriorment, la comitiva acompanyarà la caixera batlessa i la capellna a casa seva i la fabiolera i els caixers pagès i casat hi conduiran el sobreposat. Mentrestant, la resta de caixers repartiran pel poble les candeles i l'aiguaros tradicionals.

16.00 h. Repicament de campanes i llançament de coets. Sortida de l'Ajuntament de la comparsa de capgrossos, que voltarà pels carrers acompanyada de la Banda de Música.

16.45 h. La fabiolera, Sílvia Pons Martí, passarà a recollir el caixer sobreposat, Sebastià Mercadal Truyol, i junts aniran a demanar permís a la caixera batlessa, Enriqueta Camps Cardona, per iniciar la Qualcada.

Tot seguit aniran arreplegant els caixers de la Qualcada fent un recorregut pels carrers del poble. Al llarg de l'itinerari recolliran el caixer pagès, Marc Truyol Moll, i el caixer casat, Xec Florit Salord, dels domicilis respectius.

A continuació, recollida del caixer capellà, mossèn Llorenç Sales Barber, de la rectoria. I finalment, del carrer de l'avinguda Jaume Mascaró, s'arreplegarà la caixera batlessa, Enrriqueta Camps Cardona, que presidirà la Qualcada. Un cop completa la Comitiva, es dirigirà a l'Ajuntament.

19.00 h. Jaleo al Pla de l'Església.

Acabat el Jaleo, voltes pels carrers de Sant Bartomeu, sa Font, Nou, plaça de Menorca, Pau Pons, sa Font, Nou, plaça de Jaume II i Pla de l'Església, tal com marquen els protocols. Seguidament, solemnes Completes en honor a l'apòstol Sant Bartomeu.

Dijous 24

8.30 h. Diana amb la Banda de Música de Ferreries i la comparsa de capgrossos, que recorreran els carrers del poble.

8.45 h. Sortida de la Qualcada i replec pels carrers del poble, que acabarà al Pla de l'Església, on, sobre les 11.00 hores, tindrà lloc el Jaleo i el lliurament de les canyes verdes amb la cullereta de plata.

Seguidament, voltes pels carrers de sa Font, Pau Pons, plaça d'Espanya, avinguda de la Verge del Toro, carrer del Bisbe Sever, carrer Fred, plaça de Jaume II i carrer Nou, i Missa solemne a l'església de Sant Bartomeu amb l'assistència de la corporació municipal en ple, els caixers, els cavallers i les autoritats convidades. Durant la celebració es repartirà aigua-ros.

En acabar, Beguda dels Caixers a l'Ajuntament. En el transcurs de la Beguda, la Banda de Música interpretarà peces del seu repertori festiu.

A continuació, els caixers acompanyaran el caixer batle i el caixer capellà fins als seus domicilis per acomiadar-los.

Tot seguit el fabioler, els caixers i tots els cavallers acompanyaran el caixer sobreposat a casa seva i retornaran el penó a l'Ajuntament, que serà rebut per la corporació en ple.

A continuació, darrer toc de fabiol.

Acabat aquest acte, es desfarà la Qualcada.

20 h. Espectacle infantil a càrrec del grup d'animació de l'Hotel Sol Meliá a la plaça d'Espanya

21.30 h. Actuació musical amb Joana Pons i ses guitarres a la plaça d'Espanya

23 h. Revetla amb el grup Blue Moon al carrer Nou (es Mur)

24 h. Revetla popular amb el grup Black Pearl al camp de futbol

Divendres 25

10 h. Missa en record dels vesins i vesines que han mort en el transcurs de l'any a l'església de Santa Maria

11 h. Jaleo d'ases al Pla de l'Església.

13.30 h. Festa de l'Espuma.

Convé que els menors de 7 anys vagin acompanyats d'una persona que se'n faci responsable. A la plaça d'Espanya.

19.30 h. Espectacle infantil a càrrec de Jaume Barri al carrer Nou.

22.30 h. Llançament de focs artificials i traca final de festes al camp de futbol.

23.00 h. Gran revetla popular amb Orquestra Huracán i Dj Ritmo Menorca a la plaça d'Espanya.

Programa de les festes

u Els dies grans de la festa compten amb una àmplia programació

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.