LLiurament dels Premis Onda Cero a l'Orfeó Maonès | Gemma Andreu

TW
0

La família d'Atresmedia a l'Illa va viure la nit d'aquest dijous la seva vetllada anual amb els Premis Onda Cero Menorca. Un certamen que arribava a la seva sisena edició i que, una vegada més, va servir per distingir la feina de persones o entitats en els diferents àmbits de la vida menorquina.

Un any més, els encarregats de presentar la gala van ser la directora de l'emissora a Menorca, Diana Font, i el copresentador de Radioestadio, Javier Ruiz de Taboada, amb el seu peculiar estil dominat sempre per l'humor.

Font destacà la coincidència del sisè aniversari d'aquests premis amb el desè que celebra enguany l'escenari de l'Orfeó Maonès que acollia l'esdeveniment, en el qual «premiam l'esforç, el treball i el talent» de persones i col·lectius.

Segurament, el premi més repartit de la nit va ser en la categoria d'Agricultura, en què es va reconèixer l'Acord de Custòdia del Territori del GOB, en el que «participen moltes persones, propietaris de finques, pagesos i pageses, voluntaris, patrocinadors» i també els clients que aposten pel consum de productes de les finques que en formen part.

Matías Quetglas, des de Madrid, féu arribar unes paraules d'agraïment «de tot cor» pel premi, i la directora del Museu de Menorca, Carolina Desel, expressà que «quan m'ho van dir no em podia creure que donessin un premi a un museu», cosa que agraí per la visibilitat que dóna a la feina de tanta gent.

En l'equador de la gala va actuar Es Bastió de s'Illa, que va oferir uns temes i es guanyà la simpatia de Taboada per la recuperació de la música i instruments tradicionals.

La informació, raó de ser d'Onda Cero, i el reconeixement a la professió i a Javier Coll

Un dels reconeixements més especials va ser el que va rebre el fotoperiodista Javier Coll, en 'Dolfo', qui, com recordà Diana Font, acumula una trajectòria de més de 40 anys fent de «comunicador a través de les seves fotografies sobre el dia a dia de la societat menorquina». Una persona «especial» per la seva dedicació i entrega sense condicions a la professió.

Coll es va mostrar molt content per la distinció, tot expressant que «és molt d'agrair que te reconeguin la teva feina, i més, quan ve d'entitats o persones fora del teu àmbit més familiar». I és que, com afegí, «un sempre pensa que fa la feina el millor que sap, i si a més et recorden que vas bé, endavant, a seguir lluitant i, si pots, millorar».

Aquest testimoni directe de les darreres dècades de la vida menorquina, va admetre que aquesta és una professió sacrificada però que permet conèixer moltes persones i personalitats, i no es va oblidar d'agrair a la seva dona, Marga Fiol, el sacrifici per «les moltes hores que la feina roba». Igualment, el fotògraf va tenir paraules cap als seus companys. «Vull donar gràcies al Diari i a tots els meus companys que he tingut i tenc, la paciència per aguantar-me i donar-me l'oportunitat de fer la meva feina molt més agradable».


Els premiats

Agricultura

Acord de custòdia del territori del GOB

Educació

Museu de Menorca

Festes i tradicions

Orquestra Huracán

Turisme

Mostra de Cuina Menorquina

Cultura

Matías Quetglas

Ciència i Investigació

Estación Jaume Ferrer

Empresa

Inmobiliaria Bonnin Sanso

Iniciativa Social

Escoltes de Menorca

Comunicació

Javier Coll

Esports

Damián Borrás

Especials

Coinga i les protectores d'animals de Maó i Ciutadella