La festa va acabar al carrer, amb una animada batucada pels carrers del centre, fins a la plaça Pare Camps | Javier Coll

TW
5

En el dia de Sant Martí de Tours, el poble des Mercadal va celebrar aquest dissabte la festivitat del seu patró, denominada popularment com Sant Martí d'hivern. Una jornada en la que l'Ajuntament va fer l'acte institucional, en el qual es va confirmar la Junta de Caixers de les festes eqüestres del juliol pròxim.

El batle de la localitat, Francesc Ametller, va obrir l'acte recordant l'origen de la festivitat en honor al patró, així com la relació que hi ha entre les celebracions de Sant Martí d'estiu i d'hivern.

Amb la sala d'actes municipal pràcticament plena, es va recordar la configuració de la Junta de Caixers de les festes de l'estiu que ve. Serà el segon any d'aquest bienni, en el qual el càrrec de caixer batle s'ha cedit als grups de l'oposició.

La regidora del PP, Cate Pons, que va exercir enguany la representació municipal en la qualcada, va traslladar als presents les seves sensacions com a caixera, una experiència gratificant i en la que va poder gaudir al màxim.

Després va ser Damià Coll, el regidor de l'Entesa, el que pronuncià unes paraules sobre el que espera que serà la seva participació com a màxim responsable de la qualcada. Un encàrrec que ha fet que ja hagi començat a preparar-se amb entrenaments a cavall.

Cal recordar que la Junta de Caixers d'aquest bienni 2017-2018 la formaran enguany, juntament amb Coll, Francesc Gomila (fabioler), José Fullana (caixer fadrí), Mónica Martí (caixera pagesa), Gaspar Sintes (caixer casat) i Joan Tutzó (caixer capellà). Martí no va poder ser a l'acte, com tampoc Tutzó, qui va estar representat per Gerard Villalonga, el vicari general de la Diòcesi, qui anuncià que en el bienni 2019-2020 ocuparà el càrrec de caixer capellà.

Després d'un brindis de cava, la festa es va traslladar al carrer, on una animada batucada va fer un petit passacarrers des de l'Ajuntament fins a la plaça Pare Camps.