Els detalls de la cavalcada s'estan ultimant

TW
1

Els Reis d'Orient tindran la millor rebuda possible a Maó i Ciutadella, on ja estan a punt les cinc i quatre noves carrosses, respectivament, per a les cavalcades que es celebraran demà.

L'Ajuntament de Maó segueix el procés de renovació iniciat en anys anteriors i continua actualitzant els elements que s'utilitzen durant la cavalcada de Reis. És així que els darrers tres mesos i mig, Jeroni Comellas i Víctor Pons s'han encarregat de construir les noves carrosses, concretament, les tres de Ses Majestats, així com la dels carters reials i la dels Llumets. El resultat és molt polit, amb nombroses figures i elements elaborats amb la mateixa tècnica del cartó-pedra que les Falles de València.

Tots aquests canvis, inclosa l'adquisició, per 6.000 euros, d'una nova plataforma, és per una qüestió de «seguretat». Així, s'han de recordar els problemes d'anys anteriors, per exemple, amb els trens turístics a les pujades, i per açò ja no s'utilitzen.

La rebuda

Com és habitual, els Reis arribaran a la ciutat, a les 19 hores, per mar, aquesta vegada, a bord d'un vaixell centenari «Toftevaag», de l'associació mediambiental Anitak. I aniran escortats per algunes embarcacions dels Amics de la Mar.

Ses Majestats i els seus acompanyants disposaran d'un total de 700 quilos de caramels, gràcies a la col·laboració de BMN i Caixa Colonya.

Ciutadella

Al municipi de ponent, la cavalcada l'organitzen les associacions de pares i mares de les escoles. Segons avançava ahir des de l'Ajuntament de Ciutadella el regidor de Festes, Josep Juaneda, enguany «hi haurà nou carrosses, de les quals, quatre són noves». D'aquestes, dues són la del patge i una sitja de fer carbó, i les altres dues seran «una sorpresa». Les carrosses noves d'enguany se sumen a les dels tres Reis, que ja s'havien actualitzat els darrers dos anys.

Juntament amb les carrosses hi haurà diverses comparses. Hi haurà la Banda de Música de Ciutadella, la batucada Esclat, els pastorets i també un grup de cavallers.

El recorregut serà l'habitual i durant el seu transcurs es llençaran fins a 1.200 quilos de caramels, una part d'ells, sense gluten.

Programa de les cavalcades

Alaior

Divendres, a les 19 hores, sortida de la cavalcada del carrer Menorca i recorregut pel centre d'Alaior fins a Sa Plaça. Ja a peu, els Reis passaran per Sa Plaça i el carrer Menor fins a l'església de Santa Eulàlia. Tornada a l'Ajuntament on els Reis saludaran des del balcó.

Ciutadella

Divendres, a les 19 h, sortida des de la rotonda del Cavall. La comitiva farà el recorregut habitual pel Camí de Maó, la Contramurada i la plaça des Pins fins as Born. I després dels discursos, fins a la Catedral.

Es Castell

Divendres, a les 18 h, arribada dels Reis a Calasfonts i recorregut pel poble fins a l'Ajuntament. Salutacions des de la balconada.

Es Mercadal

Divendres, Ales 19 h, arribada de Ses Majestats a la Plaça Constitució, recorrent els carrers cèntrics del poble. Primer visitaran el betlem de la parròquia i després la residència de gent gran. Abans, des de les 18 h, xocolatada a la plaça Pare Camps.

Fornells,

Divendres, arribada en vaixell dels Reis, a les 19 h. a la plaça de s'Algaret.

Es Migjorn Gran

Divendres a les 19.30 h, rebuda del Reis, acompanyats de la Banda de Música. Lectura del missatge reial al Pla de l'Església.

Ferreries

Divendre, a les 19.30 h, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al poble, amb la batucada Retrò.

Maó

Divendres, aA les 19 h, arribada en vaixell de Ses Majestats. Pujada per Ses Voltes fins a l'Esplanada i retorn fins a la plaça Constitució on es faran els discursos i la recepció a l'Ajuntament.

Sant Climent

Divendres, arribada dels Reis a les 20 h.

Llucmaçanes,

Dissabte, a les 8 hores, recorregut dels Reis pel poble.

Sant Lluís

Dissabte, a les 6.45 hores, sortida de la cavalcada des del Molí de Dalt per recórrer els carrers del poble.