Les campanes de l’església no van sonar | Sergi Garcia

TW
10

Les campanades per passar del 31 de desembre de 2017 a l'1 de gener de 2018 no van sonar as Migjorn Gran degut a un error humà en la programació del rellotge. El rector de l'església, Francesc Triay, d'avançada edat i destinat des de fa relativament poc temps a la localitat, admet que es va equivocar en la configuració de les campanes.

Els migjorners que es trobaven al Pla de l'Església es van quedar així sense poder-se menjar els dotze grans de raïm al so de les campanes a temps. Però se les van menjar cinc minuts més tard gràcies a la intervenció d'un vesí que, en notar que no es sentien les campanes, va sortir al portal de casa seva i va imitar els dotze tocs fent servir una llauna i un cullerot, segons explica un dels ciutadans que es trobaven allà en aquell moment. «Va ser la sorpresa» de la nit, recorda.

Una equivocació amb gràcia

Els congregats a la plaça a mitjanit van rebre el fall amb certa expectació a l'inici, encara que després van fer bulla amb la intervenció espontània del vesí.

Pel que fa al rector de l'església, es va assabentar del fall dies després. En aquell moment no es trobava a la localitat i desconeixia fins fa poc la solució que es va improvisar.

Francesc Triay fou nomenat rector de la parròquia de Sant Cristòfol el 16 de juliol de 2017. Per açò mateix i, per la seva edat avançada, la població entén que encara no estigui habituat a la programació de les campanes i ho considera una anècdota més de la nit de Cap d'Any.