L'IME, representat per Miquel Àngel Limón, Sebastià Rotger, Sebastià Triay, Antònia Amorós i Pau Salord, premis Protagonistes de la Vida Menorquina 2017 | Javier Coll

TW
6

El restaurant La Minerva de Maó ha allotjat aquest dimarts la quaranta-setena edició del Sopar de Sant Antoni, que organitza Editorial Menorca amb la representació d'una bona mostra de la societat menorquina per celebrar la Diada del Poble de Menorca.

La presidenta del Consell, Susana Mora; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons; la batlessa de Maó, Conxa Juanola; el bisbe de Menorca, Francesc Conesa; el director insular de l'Administració General de l'Estat, Javier López-Cerón, la presidenta d'Editorial Menorca, Carme Serra; a més de representants dels municipis de l'Illa, són algunes de les personalitats que van voler acompanyar la gran família de «Es Diari».

Conduïda pels periodistes Miquel Cardona i Maria Dabén, la vetllada es va iniciar amb un parlament per part de l'editor d'aquesta publicació, Josep Pons Fraga, qui es va fer ressó de l'increment del 8 per cent que ha experimentat la versió digital menorca.info al llarg de l'any 2017, arribant per primera vegada a la rodona xifra de les 8.800.000 visites.

Després d'assaborir un sopar de dalt de tot gràcies a l'experiència d'un equip de professionals encapçalats per Lázaro Alcaide, es va passar a lliurar els Premis Periodístics 2018, creats per Editorial Menorca per reconèixer les entrevistes, articles i fotografies més destacades i de les quals són autors els mateixos lectors. El Premi Mateu Seguí Puntas, ideat per estimular la creativitat del jovent, va recaure en Simón Abellán Cardona; Bep Taltavull Salord va guanyar el Premi Domingo Marquès de fotografia; mentre que el Premi Andreu Casasnovas, dedicat al reportatge i entrevista, va ser lliurat a la periodista Isabel Rodríguez Anglada.

Noticias relacionadas

Després de l'actuació de la cantant Maria Àngels Gornés amb els temes «La llar», «la brisa infidel» i «Mariners sense barca», la vetllada va arribar al seu punt àlgid, amb l'anunci dels Premis Protagonistes de la Vida Menorquina, escollits d'entre més de cent propostes.

Protagonistes

Pau Salord va guanyar la secció d'activitats esportives, l'Institut Menorquí d'Estudis l'àmbit cultural, Sebastià Rotger Barber va ser guardonat per la seva contribució social i el matrimoni format per Sebastià Triay Fayas i Antònia Amorós Salord se'n van dur el premi de la branca econòmica.

També va haver temps per recordar els desapareguts: el metge Antonio Juanico Petrus, el futbolista Juan Millán, l'emprenedor Juan Antonio Seguí Mercadal, el polític i amant de la música Francesc Martí Camps; l'exbatle de Ciutadella Antoni Orell, l'artista Pepe Torrent, el sindicalista Berlamino Menéndez, el periodista Paco Pons Capó, l'empresària Catalina Serra, el director de «Es Diari» Roberto Coll Vinent i l'historiador José Luis Terrón Ponce.

Premis Protagonistes de la Vida Menorquina 2017

Activitats esportives

Pau Salord

Pau Salord és el propietari i criador de Trébol, el cavall més important de la història del trot de Balears. Nascut el 2007, aquest equí ha format un tàndem d'èxit amb el genet Biel Pou, després de ser el primer cavall de carrerres nascut i criat a Espanya que ha guanyat una cursa del Grup I Internacional, el prestigiós Kymi Grand Prix.

Activitats culturals

Institut Menorquí d'Estudis

Creat a finals de 1985 i posat en marxa un any després per un grup d'acadèmics liderats pel físic, investigador i divulgador Josep Miquel Vidal, amb figures com el geògraf Tomás Vidal Bendito o la filòloga Fina Salord, l'Institut Menorquí d'Estudis s'ha convertit en el principal motor de la creació de coneixement de Menorca.

Activitats socials

Sebastià Rotger Barber

El sociòleg amb estudis de Periodisme Sebastià Rotger Barber va impulsar al seu dia la creació del Banc de Sang de Balears des de la seva presidència de la Germandat de Donants de Sang de Menorca. A Ferreries, entre d'altres coses, va fundar amb el seu germà Damià la «Revista de Ferreries», que va coordinar i dirigir durant 33 anys.

Activitats econòmiques

S. Triay i A. Amorós

El matrimoni format per Sebastià Triay Fayas i Antònia Amorós Salord va iniciar el 1979 una llarga trajectòria en el món de l'hosteleria i activitat turística, que es va concretar amb la gestió de la Fonda Faner, els apartaments Vistaplaya, l'Hotel Sagitario i, recentment, amb un projecte per vincular turisme i activitat agrícola-ramadera a Biniatzem.


Premis Periodístics 2018

Premi Mateu Seguí Puntas

Simón Abellán Cardona

«Sobre passar el temps i fer coses» és el títol del text amb què Simón Abellán Cardona ha guanyat aquest premi que valora els articles de temàtica lliure elaborats per menors de 25 anys. El jurat, integrat entre d'altres personalitats del món de les lletres per l'escriptor Ponç Pons, destaca la reflexió d'aquesta obra sobre els conceptes de diversió i entreteniment del segle XXI i la seva proposta de canvi.

Premi Domingo Marquès

Bep Taltavull Salord

Els fotògrafs d'aquest diari Javier Coll, Gemma Andreu i Josep Bagur Gomila han escollit d'entre sis finalistes la fotografia de Bep Taltavull Salord «Diez kilómetros después», una imatge en què s'enalteix un valor tan important com és l'esportivitat. Aquest guardó té com a objectiu principal la fotografia periodística emmarcada en l'actualitat sense perdre de vista, però, la qualitat artística.

Premi Andreu Casasnovas

Isabel Rodríguez Anglada

El «naufragi voluntari» que van protagonitzar el metge francès Alain Bombard i el navegant panameny Jack Palmer a bord d'una balsa de 4,9 metres, sense motor i amb només una vela, en el trajecte entre Mònaco i Ciutadella, va demostrar que és possible subsistir en alta mar sense aigua dolça, almenys durant 18 dies. La periodista Isabel Rodríguez Anglada ho reflecteix al seu text.