El restabliment d’un deute

La científica i pedagoga Margarita Comas Camps ha estat nomenada Filla Il·lustre de Maó i esdevé la segona dona amb el títol

|

Valorar:
Els neboders, Antonio i Gabriel Sintes, van descobrir el retrat que penjarà a la sala de fills il·lustres

Els neboders, Antonio i Gabriel Sintes, van descobrir el retrat que penjarà a la sala de fills il·lustres

Javier Coll

Margarita Comas Camps és, des d'aquest divendres, Filla Il·lustre de la Ciutat de Maó, i el seu retrat ja penja a la galeria de Menorquins Il·lustres del consistori de llevant. Un nomenament que suposa la restitució d'un deute històric i moral de Menorca amb la científica i pedagoga, per la rellevància de les seves aportacions en el camp de la ciència i la intel·lectualitat en general, i en el món de l'educació.

L'acte solemne va tenir lloc al saló de plens de l'Ajuntament, amb la presència d'Antonio i Gabriel Sintes Muriel, neboders de Margarita Comas, néts de la seva germana Annita. Hi havia, també, una important representació institucional, local, insular i balear, en una sala sense seients buits.

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 20 de enero en Kiosko y Más]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Pericles
Hace más de 3 año

Reconocimientos y méritos los hay, pero tal como señala Miquel, lo suyo hubiera sido nombrarla hija adoptiva o predilecta que no requiere según está establecido el ser nacido en la localidad. Ello no quita que merezca el tratamiento de ilustrísima que debe revisarse.

Valoración:menosmas

Sisoset
Hace más de 3 año

Ah vale!!! Ya se a que motivos te refieres Miquel. Es por promover la igualdad en la enseñanza entre hombres y mujeres.¿ a que te referias a eso?

Valoración:0menosmas

Maria
Hace más de 3 año

Maria, el Reglament d,honors i distincions de l,Ajuntament de Maó, parla de "menorquins il.lustres", pertant, qualsevol persona nescuda a Menorca, que reunesqui els mèrits, hi pot formar part.De fer hi ha molts fills Il.lustres a la galeria que no han nascut a Maó

Valoración:3menosmas

french forbis
Hace más de 3 año

Miquel: Será interesante pasar revista a los 38 hombres y una mujer con retrato en la Sala del ayuntamiento de Maó. Concretamente 8 de ellos no son naturales de Maó, a saber: Bisbe Gonyalons y Pere Montañés, de Alaior; Angel Ruiz y Pablo des Castell y Pere Quadrado Enrich, el Bisbe Vila, José Mª Quadrado, Francesc de Borja Moll de Ciutadella y Francesc Camps (d'Albranca) des Migjorn. A todos ellos se ha añadido Margarita Comas, de Alaior. Vale la pena documentarse antesde opinar.

Valoración:4menosmas

Miquel
Hace más de 3 año

Ni nació en Mahón, ni vivió en Mahón, ni trabajó en Mahón. Ni tiene ninguna relación con la ciudad. Evidentemente que tiene sus méritos profesionales, pero hay que reconocer que el reconocimiento esta fundado en otros motivos.

Valoración:-6menosmas

Pere
Hace más de 3 año

Diari Menorca:

Una gran notícia; un reconeixement just, necessari i saludable.

Però: restablim o -més tost- cancel·lam el "deute històric"?

Moltes gràcies.

Valoración:5menosmas

Necronomicon
Hace más de 3 año

Maria, ja que ho demanes t'ho explicare. Perque a Alaior fa molt de temps que governa el PP.

Valoración:4menosmas

remedios
Hace más de 3 año

i no tenien un cavallet per posar-hi es quadro? en tost de posar-lo allà en terra...

Valoración:4menosmas

Maria
Hace más de 3 año

Per que filla il.lustre de Maó? Si és d'Alaior? Algú m'ho por explicar? Gracies

Valoración:7menosmas

Antoni Tudurí Miquel
Hace más de 3 año

Aquesta extraordinaria pedagoga, morta a l'exili, és mereixadora d'aquest acte de reconeixement. Fa temps la vaig descobrir, de rebot, i la vaig citar a una miscel·lània genealògica. Enhorabona i felicitacions als promotors de la idea. Per fi Maria Lluïsa Serra ja no serà l'única dona representada entre més de 50 homes, i a l'espera de noves incorporacions.

Valoración:30menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1