Carnaval 2018

Adéu a Camestortes i Bernat Figuerola

Maó i Alaior acomiaden el carnaval amb els funerals i lectura dels testaments

|

Valorar:
preload
Enterrament de Bernat Figuerola a Alaior

Enterrament de Bernat Figuerola a Alaior

13-02-2018 | Josep Bagur Gomila
Enterrament de Bernat Figuerola a AlaiorEl Teatre Principal de Maó acollí l'enterrament d'en Camestortes

A Maó s'han repartit els béns que va deixar en Camestortes. Va ser durant el funeral i la lectura del testament ques'ha celebrat al Teatre Principal, en presència de més d'un centenar de persones.

En Tòfol, el notari, va ser l'encarregat de donar lectura a les darreres voluntats d'en Camestortes. I en va tenir per a tothom, les primeres, les seves dones. «Vídues meves, segueu fortes davant el mabre difunt (...) però no us queixeu de mal estimadetes polides, que amb la punta del pardal us he deixat ben servides».

El repartiment va començar per la política, d'aquí i d'allà. A Puigdemont li deixà «una tele amb gran presència perquè pugui governar per videoconferència», al coreà Kim Jong-un i a Trump un «metre per mesurar qui la té més llarga», i a M. Rajoy «que va massa deixat» li llegà un «xandall nou per anar més arreglat perquè quan camina i es mou sembla del segle passat».

Iñaki Urdangarín que «està en la glòria perquè li han donat la moratòria i una paga de l'Estat», va rebre del difunt «memòria perquè torni el que ha robat», i sobre el requisit del català, al testament figurava «un traductor per al personal sanitari» que no sapi l'abecedari.

Alaior

Bernat Figuerola, el singular personatge que representa els carnavals d'Alaior i que reneix cada any per repartir les seves possessions, ha donat a conèixer ahir el seu testament de la mà del notari Gumersindo i el seu ajudant Pepito.

Tot i que la fortuna del rei del carnestoltes acostuma a ser molt migrada degut a la seva coneguda vida dissipada, sempre intenta repartir-la el més possible perquè arribi al màxim de gent.

El primer beneficiari va ser l'Ajuntament a qui el finat llegà «un concert organitzat d'un músic amb enteniment que es diu Joan Manuel Serrat» amb «s'entrada comprada a darrer moment perquè no passi com ja ha passat que es tiquets han retornat per falta de públic i gent».

Figuerola recordà a la batlessa d'Alaior: «cada instant parteix de Menorca amb un viatge tot estressat, li deix un llaüt foradat per quan se'n vagi a Mallorca».

També la presidenta del Consell s'emportà un carretó «per fer obra gran i obra menor mantenint sa disciplina». De pas li demanà «que mos torni sa propina per dur es pont de l'Argentina a sa nova rotonda d'Aló»

No s'escapà «s'hoteler Sol Melià» a qui li caigué un pic i una pala «per enderrocar sa destrossa que van fer. Hotels nous han d'aixecar de planta baixa i primer que quan a Son Bou podem arribar veure la mar estaria bé».

[Lea la noticia completa en la edición impresa del 13 de febrero en Kiosko y Más o My News]

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

manumenorca
Hace un año

... a Camestortes habría que hacerle un funeral CIVIL, porque estoy seguro que es ateo, no debe estar muy de acuerdo en que se lo quiten de encima cada año cuando llega el otro, el que prohibe la juerga, la fiesta, las comilonas y el pasárselo bien, así que porfa, el año que viene, menos obispos oficiando y menos cruces en las pantallas gigantes... eso guardadlo para las otras fiestas, para pascua

Valoración:0menosmas

manumenorca
Hace un año

... no me preocupa que icineren a Bernat Figuerola... es más poderoso que otros que también vuelven cada año por pascuas, porque él resurge cual ave fénix de sus cenizas, lo que tiene más mérito... esperamos ansiosos otra gran fiestorra el 2019, gracias CARNAVAL

Valoración:0menosmas

Levistus
Hace un año

Que digo yo... ¿Con el frio que hace en lugar de incinerarlo , no habria sido mas facil criogenizarlo ? xD

Valoración:2menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1