Joan Marquès Fernández, s’homo des be d’enguany

És l’amo d’Alcaidús i fill del caixer pagès de tramuntana; el seu germà Pedro serà el descarregador

| |

Valorar:
preload
Menorca Ciutadella Presentacio Homo des be lloc santa victoria

El caixer pagés de tramuntana, Pedro Marquès Taltavull, juntament amb el seus fills, en Joan, s'homo des be 2018 (dreta) i en Pedro, el descarregador.

25-02-2018 | Sergi Garcia

Encara manquen 111 dies pel dia des Be. Són prop de quatre mesos, però hi ha una família que de ben segur que hi pensa cada dia. És la família del caixer pagès de tramuntana, l'amo de Santa Victòria, Pedro Marquès Taltavull, que serà la protagonista del cap de setmana del 16 i 17 de juny. S'homo des be d'enguany serà el seu segon fill, Joan Marquès Fernández i el descarregador serà el fill major, Pedro José.

Joan Marquès Fernández és des de fa prop d'un any l'amo d'Alcaidús (Alaior). Té 23 anys, però quan es posi l'anyell a sobre ja haurà complert els 24. Surt com a cavaller de Sant Joan des de que tenia 11 anys. Enguany, amb més il·lusió que mai, tornarà a participar a la qualcada, i sumarà 13 vegades seguides sortint dalt cavall per Sant Joan.

«Sempre li havia dit a mon pare que si un dia el nomenaven caixer pagès em faria molta il·lusió dur el be», assegura en Joan, que admet que «des del primer dia [que sap que serà s'homo des be] ho tenc sempre dins el cap». És conscient que encara es prest, però que el temps va passant. «Ara quan vengui el bon temps, hauré de començar a anar descalç; el març tal vegada ja hi començaré anar un poc i progressivament de cada vegada hi aniré més».

En Joan tindrà un acompanyant que coneix prou bé. El seu germà, en Pedro José serà el descarregador. «Des del principi vaig tenir clar que ho serien ells», diu el caixer pagès de tramuntana, que admet que va triar en Joan com a s'homo des be, al tenir una major relació amb el camp.

El descarregador és missatge d'Alcaidusset (Alaior) i el dia des be tindrà 27 anys. Ha estat cavaller durant set anys i enguany també sortirà, igual que el seu germà i el seu pare. A la qualcada seran tres cavallers de la família, ja que el tercer fill del caixer pagès, en David (que ha participat quatre vegades) enguany no sortirà.

La Vetlla serà al Camí de Maó

Ja se sap on serà l'epicentre de la festa el dia 16 de juny, quan es vetlli es be. L'anyell serà vetllat a una cotxera del Camí de Maó, concretament el nombre 50. Malgrat que la vetlla serà al nombre 50, la posada d'on sortirà la comitiva del be, el dia 17 de juny, serà més amunt, al Camí de Maó, 71. Des d'aquesta casa també serà la que sortirà el caixer pagès de tramuntana per afegir-se a la qualcada.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Ciutadella 17
Hace un año

Ja cansau no? ... Als altreszpobles tambe mesus abana donen Nuticias y no passa res per com que es ciutadella .... I per ser en Pedro fa 1 any y mitj gros que ja no fa feina de repertidor are es peges ... Com ha estat Sempre Visca ses festes de Sant joan y ses de Menorca que les admir a Totes

Valoración:-1menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace un año

Als qui no els hi agrada aquest tipus de noticies: ¿Vos obliga ningú a llegir-les? Als qui sí ens agraden, ens agraden (valgui la redundància) Enhorabona als pagesos i la familia.

Valoración:13menosmas

Es santjoaner de can tirel.la
Hace un año

Per en “talaes”... si sonpare es pagès pot sortir encara que ell sigui arquitectu.. Per tant, puat. I visca ses pizzes de don giacomo!

Valoración:3menosmas

gogui
Hace un año

tot s'anyy estaa a don giacomo en pedro.. ahh bonu es descarregador pot ser mestre artesaa...

Valoración:2menosmas

talaes
Hace un año

En pedro jose fa de repartidor de pizzes a don giacomo pot sortir? es una dupte que tenc

Valoración:-1menosmas

De Ciutadella
Hace un año

Surten notícies de Sant Joan. No t'agraden? Solució fàcil, NO LA LLEGESQUIS. Per sort o per desgràcia, res és per gust de tothom i només amb un poc de sort podem entendre que s'ha de fer ressó de ses coses que poden ser interessants per sa població. I, per molta gent de Ciutadella, aquesta notícia ho és. Es futbol és noticia tot s'any, i ningú diu res. Vam si aprenem a empatitzar un poc. Que visquin ses festes de Menorca, i que siguin noticia sempre. Per jo, Sant Joan ses primeres, però respecte i admiració a totes!

Valoración:48menosmas

cansinosss
Hace un año

27 de febrer i ja va?? fuuuu aço es pitjor que una embaràs, i a mes any rere any....cansau

Valoración:-40menosmas

josep
Hace un año

anim a fe call a las plantes del peu

Valoración:21menosmas

MAHON
Hace un año

caminar descalzo con un peso en la espalda y destrozarse los pies... bueno.. sarna con gusto ni pica..

Valoración:-31menosmas

111 dies
Hace un año

ja partim ja ... és ben cert, tot l'any xerrau de ses festes de Ciutadella.

Valoración:-25menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2