TW
5

El Dia de les Illes Balears es va traduir a Menorca amb la celebració de nombroses activitats, predominant entre elles les de caràcter musical i cultural. No hi van faltar, tampoc, algunes de caire esportiu i gastronòmic.

Les primeres propostes van tenir lloc a Maó, on es van celebrar el Torneig de Petanca. A Sant Lluís el protagonisme va ser per a l'antic joc de la bolla, un gest a la tradició. El matí, durant unes hores, el Bar La Bolla va acollir unes partides de demostració.

«Menú 4 illes» va ser la proposta gastronòmica que va tenir lloc al restaurant es Tast de na Sílvia, de Ciutadella. Allà, la cuinera local Sílvia Anglada i Cati Pieras (Mallorca), Ana Jiménez (Formentera) i Marga Orell (Eivissa) van fer uns plats especials. Van preparar cuinat de guixes amb verdura, ossos amb col, pilotes de peix i formatge amb oliaigua de safrà, aguiat de faraona a la senyorial i salsa de Nadal.

Música

La Sala Polivalent Albert Camus, de Sant Lluís, va acollir el migdia el concert de la Formació de Cambra de la Fundació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, grup integrat per la violinista menorquina Francina Moll Salord, a més de Neus Guasch (violí), Jorge Pérez (viola), Laia Ferrer (violoncel) i Smerald Spahiu (violí).

La música també va ser la protagonista en el concert simultani amb les altres illes. El duet eivissenc de Projecte Mut va actuar a la Sala Multifuncional des Canal Salat, de Ciutadella, amb els menorquins d'Estruendo, i a Palma, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca va protagonitzar el concert institucional de la diada. Va ser al Teatre Principal de Palma. Mentre, al 'Principal' de Maó, el protagonisme va ser per a la Banda de Música des Mercadal amb el seu espectacle «Les Misérables».