L’embotit i el pa es reivindiquen

|

Valorar:
A la plaça d’Espanya de Ferreries s’hi pot trobar des de sobrassades a carn-i-xulla, passant per botifarrons o una cada vegada més extensa varietat de formatges

A la plaça d’Espanya de Ferreries s’hi pot trobar des de sobrassades a carn-i-xulla, passant per botifarrons o una cada vegada més extensa varietat de formatges

Josep Bagur Gomila

Ferreries fa aroma d'embotits i pa fresc. L'aroma que desprenen els productes elaborats a Menorca, i que han trobat en la I Fira del pa i l'embotit l'expositor ideal per donar-se a conèixer un poc millor, especialment les varietats que estan sorgint i que enriqueixen el mostrador menorquí.

I és que a la plaça d'Espanya de Ferreries s'hi pot trobar gairebé qualsevol tipus de productes, des de sobrassades a carn-i-xulla, passant per botifarrons o una cada vegada més extensa varietat de formatges.

El pa és present a la fira en moltes de les seves possibilitats: sense gluten o fet amb segol, llavors, d'olives, de fajol, d'anous, de xia de blat sarraí o d'arròs eco integral.

La fira, que segueix durant aquest diumenge matí, de 10 a 14 hores, compta amb la participació de nombroses finques agràries i productors, així com diferents carnisseries i establiments.

Els productors feien una bona valoració de la primera jornada. Nando Moll, de Binigarba, tenia en compte que «pel dia que ha fet, ha vingut bastanta gent, molts s'han preocupat de venir».

Una opinió que compartien Sílvia Mugnier, de Azahar Forn i Pastisseria Integral, i Bosco Pons, de la Carnisseria Can Bosco, de Ciutadella.

Mugnier valora positivament la fira. «Sempre que puguem promocionar el pa i l'embotit que es fa aquí, serà bo per Menorca», ja que «és millor apostar pel producte de proximitat que dur coses de fora». I Bosco Pons apuntava que els llocs estan mantenint les produccions, ja que «a la gent d'aquí que compra durant tot l'any, a l'estiu s'hi suma el turisme, especialment l'espanyol».

Activitats paral·leles

A banda de l'estesa de taules carregades de productes, la fira es complementa amb diferents propostes. Durant la primera jornada hi va haver balls de fandango, l'actuació del grup Billy Goat's, un taller d'olis essencials o un tast de montaditos i pintxos. Eren unes propostes gastronòmiques del grup Cuinetes de l'Associació de Veïns s'Enclusa, amb propostes gustoses d'escalivada, de truita amb botifarró, sobrassada amb mel, botifarró blanc amb ceba i xampinyons o brandada de bacallà. El visitant pot tastar cinc propostes per 4 euros.

Aquest diumenge dematí continua la fira. A les 11 hores hi haurà jocs populars i una hora més tard actuarà el grup Ten String Duo.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Vecino
Hace más de 3 año

Que pongan música alta para fiestas... es normal, pero que cada vez que les de la gana la pongan, sin respetar vecinos... ah, me gustaría saber tambien el aforo..

Valoración:10menosmas

nacho
Hace más de 3 año

buena iniciativa..... y un buen ambiente

Valoración:4menosmas

Josw
Hace más de 3 año

Siempre lo mismo...aburrido...viva mercado a y LDL...

Valoración:-1menosmas

A l'Aj. de Ferreries i als firants
Hace más de 3 año

Enhorabona per aquesta iniciativa! Tenim uns productes i productors locals excel·lents.

Valoración:1menosmas

Pedro
Hace más de 3 año

Después de comer fui con la familia para ver como era la fira.... y quedamos decepcionados... pocas paradas, . y justo al lado música a tope

Valoración:3menosmas

Nacho
Hace más de 3 año

A pesar del mal Tiempo fui y me encanto

Valoración:8menosmas

Paco
Hace más de 3 año

Me esperaba un buen mercado,,.. sitio para tomar algo con embutidos.. no un bar lleno de...

Valoración:4menosmas

Juan
Hace más de 3 año

Embutidos apenas habían, eso sí, el bar lleno de gente torrada, y mucho ruido

Valoración:4menosmas

Biel
Hace más de 3 año

.... mercat normalet,poques parades, com sempre.. no havia cap barra preparada per a fer tapa, ració... només a servit de reclam per als bars, s'han omplert de gent beguda i música alta.

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1