TW
12

El Diumenge de Pasqua és sinònim de crítica social a Ciutadella. És el dia en què, seguint l'antiga tradició, les entitats o col·lectius llancen al vol les seves denúncies o reivindicacions, personificades en la figura del bujot, que acaba cremat a tirs a la via pública i davant la mirada de centenars de persones.

Sis entitats socials han penjat avui matí els bujots. A les 12, s'ha donat el 'sus' perquè els tiradors s'encarreguin d'ajusticiar-los. Els temes d'actualitat, una vegada més han estat el centre de les seves crítiques.

Així, les pintades a monuments històrics com el de Sa Naveta des Tudons, ha estat el tema del bujot del bar s'Oficina, on s'hi podia llegir «Picasso. Es patrimoni no s'embruta. Impresentable. Artista, tens manco llum que aquesta plaça».

A Calós, els antics alumnes han convertit en el primer turista amb tíquet del nou servei d'autobús per anar a Macarella en el seu bujot, amb el cartell 'Ja tinc tíquet'. Curiosament, només ha acabat cremat parcialment, tot i els tirs.

Mentrestant, el decret del català a la sanitat ha estat el tema triat pel Casino 17 de Gener, on un cirurgià, amb una bata verda, ha estat el seu protagonista. Al cartell es llegia: «Parlo el català però no sé operar».

Al Cercle Artistíc de Ciutadella, el bujot ha estat molt crític amb la postveritat i la manipulació a través de les xarxes socials. «Ja està bé de tant rumor, que s'escampa fent furor. No volem postveritats. Hem d'estar ben alertats. Esteim cansats de caps quadrats que ens mengen pels quatre costats. Emprau les xarxes per pescar, no per manipular», deien els cartells.

D'altra banda, el Club Nàutic es feia una crida al civisme, en contra dels plàstics i el fems a la mar i reclamaven una «mar viva, neta de plàstics i fems».

Finalment, al Centre de la Gent Gran Sa Nostra el protagonista ha estat un pensionista. «Estic jubilat. Sóc feliç. Cap problema. 1 d'abril», es podia llegir.