L’acte promocional de la fira Arrels va tenir lloc aquest dissabte migdia a la plaça des Mercat de Ciutadella | Sergi Garcia

TW
0

A una setmana de celebrar-se la segona edició d'Arrels, la fira de producte local i cuina de Menorca, el Consell de Menorca, juntament amb Fra Roger i l'associació Bolets de Menorca han volgut promocionar a Ciutadella el certamen, que es celebrarà el pròxim cap de setmana al recinte firal de Maó.

I per fer-ho quina millor manera que una bona demostració gastronòmica, aquest dissabte migdia, a un dels indrets més característics de la cuina menorquina: la plaça des Mercat de Ciutadella.

«Ho promocionam a Ciutadella perquè entenem que es una fira insular, amb productors de tota Menorca, i perquè es una fira de proximitat i aquí, a la plaça des Mercat, és on s'aprecia aquesta proximitat entre consumidor i productor», explica el conseller de Promoció Econòmica del Consell, Miquel Company.

El tast de cuina va anar a càrrec del xef Víctor Bayo, que es va encarregar de cuinar fins a 500 racions que es van repartir de forma gratuïta entre els vianants. Bayo va cuinar tres receptes amb bolets cultivats a Menorca. Els primers plats que es van servir foren gírgoles de card confitades, amb verdures brasejades i maonesa de safrà. Després va tocar un tast de peix: ratjada amb maitake i escabetx de taronja, per acabar amb pilotes de carn amb salsa d'ametlla i shiitake.

La demostració d'ahir no fou l'únic tast previ de la fira Arrels, ja que el divendres va començar (fins el diumenge 15 d'abril), una mostra gastronòmica amb menús de producte local a 25 restaurants de l'Illa.

Una fira que arrela

El conseller Company mostra la seva satisfacció per la consolidació de la fira i «la resposta de tots els sectors», al passar dels 28 expositors de l'any passat als 47 que hi haurà enguany.

Així mateix també destaca la importància de les demostracions de cuina que hi haurà a la fira, amb 12 cuiners, tots ells diferents als que hi va haver l'any passat a la fira, el que «demostra el potencial de la cuina», remarca el conseller.

Company també destaca que els xefs que van participar a la primera edició, enguany assessoraran als expositors a l'hora de triar i elaborar les degustacions que posaran a l'abast del públic de la fira.