A la darrera edició d’Arrels es van vendre més de 10.000 tiquets de degustació

TW
1

Espinacs, bledes, remolatxes, col flors o lletugues seran alguns dels productes ecològics que Maria Tudurí portarà a la segona edició de la fira Arrels, que tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte firal de Maó.

Promogut pel Consell de Menorca i organitzat per l'empresa Pep Palau, von Arend & Associats, aquest esdeveniment comptarà enguany amb la presència de 47 productors locals, els quals, a més de presentar i vendre el seu gènere, oferiran tasts al públic assistent amb productes de primera qualitat elaborats a l'Illa.

L'objectiu d'aquesta fira és que els visitants puguin aprendre, tastar i comprar els millors productes de Menorca, entre els quals figuren vins, cerveses, formatges, embotits o caragols, entre d'altres.

Del gremi dels cuiners, Víctor Bayo descobrirà els secrets dels bolets de Menorca diumenge, a partir de les 13.20 hores en una de les sessions de l'aula de tast. Amb la col·laboració del productor Cicerón Mercadal, aquest xef català afincat a l'Illa des de fa una dècada cuinarà shiitake al pil pil o shimeji amb escabetx de taronja, com a propostes per conquerir al públic.

Dintre de la secció de l'aula de tast, demà migdia començarà la segona edició del concurs de maonesa Ramon Cavaller. També en aquest espai s'oferiran diferents ponències com per exemple la xerrada que tindrà lloc diumenge a partir de les 17.20 hores a càrrec de la tècnica ambiental Eva Cardona sobre Agroxerxa, un projecte per reunir a través d'un web productes i productors de la terra i del mar.

Arrels també compta amb l'aula de cuina on alguns dels millors xefs de Menorca demostraran les seves habilitats. Joan Puigpelat, del Cafè Marès; Felip Llufriu, del restaurant Mon; Miquel Sánchez del local Smoix; i Víctor Lidón, cuiner de Ca na Pilar, mostraran el seu art al llarg del matí de dissabte.

Llufriu cuinarà «receptes històriques actualitzades» com raoles de borratja, de Fra Roger, o bacallà amb burrida, entre d'altres, demà a partir de les 12.50 hores. Xefs foranis com Adelf Morales de Topik, María José San Román de Monastrell o Begoña Rodrigo de La Salita també estan convidats. El guardonat amb cinc estrelles Michelin Paco Pérez del Miramar tancarà aquesta sessió.

Albert Mendiola, del restaurant Marimorena, a Sant Boi de Llobregat, participarà amb cinc tapes vegetals, amb la carxofa com a producte estrella.

Masterchef

Com a novetat, a partir de les 16 hores de diumenge tindrà lloc el IV Concurs d'Alternachef, el certamen que organitza Injove i que presentarà i dinamitzarà el xef Emil Samper del restaurant Crudito de Madrid i conegut per participar a la segona edició de Masterchef.

Altres innovacions de la present edición seran un concurs de fotografia promogut per IgersMenorca a Instagram, en què els premiats s'emportaran un lot de productes locals. També es comptarà amb la presència de representants d'un territori convidat que enguany serà Lanzarote, illa canària que com Menorca compleix un quart de segle com a Reserva de Biosfera.