Dues fonts recuperades a Algendar

Un grup de voluntaris es dedica a destapar de vegetació els brolladors naturals amagats

| |

Valorar:
preload
Un diumenge al mes, es dediquen a rehabilitar aquest llegat d’aigua del Barranc

Un diumenge al mes, es dediquen a rehabilitar aquest llegat d’aigua del Barranc

Camins de Ferreries

Al Barranc d'Algendar hi ha una sèrie de fonts que amb el pas del temps han quedat completament tapades per la vegetació. Es calcula que set o vuit. «Qui sabia bé la seva localització, perquè hi havia fet sa vida, era l'amo en Joan de s'Aranjassa», explica en Nito Barber 'de Sobrevell'.

Ell és un dels principals impulsors, juntament amb l'Associació de Veïns de S'Enclusa (Cas Vesins) de Ferreries, de la recuperació d'aquests brolladors naturals. Ho fan un diumenge de cada mes un grup de 19 voluntaris amb l'ajuda del botànic Pere Fraga i l'assessorament de Medi Ambient del Govern Balear.

Des de l'octubre passat, han netejat la zona de la font de Ses Penyes i sa font de Ses Canyes, a cinquanta metres una de l'altra. Sa font de Ses Penyes està aferrada als penyals d'Algendar, ben davant de S'Aranjassa. La feina aquí ara és intentar desembussar si es pot el forat original per on sortia originàriament l'aigua de la pedra, on s'hi ha ficat, cercant l'humitat, una arrel de figuera. Han tret la vegetació que tapava la font i han refet la canalització que portava l'aigua més avall, fins a les piques d'unes tanques.

Aquesta aigua es destinava a regar, segurament, camps de blat, explica en Nito Barber. De fet, al costat de la font hi ha un banc fet a partir del cercle que va deixar l'extracció d'una pedra de molí. El Barranc d'Algendar és una zona d'accés públic i fan aquesta feina amb la intenció que la gent gaudeixi també d'aquesta riquesa natural. Hi volen també plantar vegetació endèmica, flora típica del barranc.

Diumenge passat, aquest grup de voluntaris va fer feina a sa font de Ses canyes, destapant-la un poc més de la vegetació. En Nito Barber va començar l'any 1992 la seva afició de recuperar restes mediambientals, etnològics o arqueològics amb el grup de la Creu Roja de sa Joventut. En el Barranc d'Algendar ell ja havia participat abans en la recuperació del Pas d'en Revull i d'un tram del Camí Reial.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

menorquinenelmundo
Hace más de 2 año

#Tomeu, no se si trabajas para el Consell, o para el Govern o simplemente eres de su cuerda, pero desde luego el comentario te retrata, en serio crees que esa gente hara algo por la isla y por sus intereses? Vaya comentario mas lamentable, en vez de alegrase porque alguien quiera mejorar el entorno, sacas la sombra de la prohibicion y el inmovilismo. Por cierto, vale que sea un foro pero almenos revisa minimamente la escritura...

Valoración:4menosmas

What
Hace más de 2 año

Gracies a aquests grup, aquesta gent si que estima menorca. Sou un gran exemple.

Valoración:15menosmas

Pere
Hace más de 2 año

Bon dia "Tumeu" hauries d'anar a classes, quin nivell!

Valoración:13menosmas

idò
Hace más de 2 año

Enhorabona. Tot me sembla perfecte, sempre i quan hi hagi un control del que es fa. Si és per millora, benvingut sia!

Valoración:17menosmas

Esperanza Villalonga Barber
Hace más de 2 año

Els del no a tot ni mengen ni deixen menjar.Enhorabona per la iniciativa. Gràcies als voluntaris recuperem el nostre patrimoni,com els molins d´es Castell,illa del rei,església Alaior.Tant de bo,prest comencem amb ses parets seques i es torrents

Valoración:16menosmas

Josep Florit
Hace más de 2 año

Gràcies, companys, per la bona feina que feis

Valoración:27menosmas

Tumeu
Hace más de 2 año

Que conste que no es para criticar el buen hacer de esta gente, pero creo que son actuaciones que pertenecen acerlas al consey que pasaría si alguien se iciera daño o alterara el curso o estropeara algún elemento Para esto están las brigadas Dell hayuntamiento ,

Valoración:-44menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1