Sant Joan 2018

Replec passat per aigua

Ebullició santjoanera a Ses Arenes de Dalt en una multitudinària trobada que ni un fort aiguat va poder evitar

| |

Valorar:
preload
La trobada de cavalls i cavallers viscuda ahir a Can Valeriano suposa ja el vintè replec que organitza aquest empresari

La trobada de cavalls i cavallers viscuda ahir a Can Valeriano suposa ja el vintè replec que organitza aquest empresari

Sergi Garcia

Malgrat que el temps no acompanyi i poc tengui a veure amb el mes de juny, Ciutadella es va preparant dia a dia per al Sant Joan 2018 que està a tocar. I ahir a Ses Arenes de Dalt es va viure un any més el tradicional replec de cavalls i cavallers que el primer diumenge de juny cita a centenars de santjoaners.

Aquest dia 3 de juny es van complir les males previsions del temps i quan la festa ja havia començat a Can Valeriano —amb uns 60 cavallers presents al replà de davant les 'cases'— va caure un fort i sobtat aiguat que va obligar els organitzadors a continuar la trobada a la pista de dins la nau que té l'antic caixer casat.

Ni el cel encapotat ni les fortes pluges que van caure durant ben bé 20 minuts, devers les 12.30 hores, van aconseguir aturar ni deslluir la festa a Ses Arenes de Dalt, on els cavallers s'hi havien anat citant a partir de les 12 hores; entre ells, el nou caixer fadrí, amb el seu cavall vermell, Joan Bosch Fedelich. Un replec, açò sí, amb la gent tapada, jaquetes, alguns paraigües i, al final, corregudes dels presents i dels cavallers per a refugiar-se de la que queia, sense pensar pràcticament ningú ni un moment en marxar. Poc més d'una volta i mitja de replec a la tanca, i cap a dintre.

Hi havia qui calculava ahir que, comptant tota l'estona del replec —tan defora al començament com ja dins i a cobro— van passar unes mil persones per Ses Arenes de Dalt. Gernació amb moltes ganes ja de veure quatre bots i fer les primeres capadetes.

Amb la música del 'jaleo' interpretada per les guitarres i guitarrons novament de l'agrupació Arrels de Sant Joan de Ciutadella, que enguany celebren el seu 35è aniversari, els cavalls, guiats per alguns cavallers i també per aficionats a aquest animal a terra, trepitjaven amb força, provaven de fer algun bot mentre, de tant en tant, algú mirava de fer renou, com fos, per a acostumar els cavalls a la bullícia que es trobaran els dies 23 i 24.

Un replec amb aniversari

Aquest replec de Can Valeriano enguany n'era el vintè, per tant, especial per a les famílies que d'una manera o altra ajuden que transcorri amb normalitat. I novament va ser una trobada solidària, a iniciativa del mateix Valeriano Allès, amb la col·laboració d'Estrella Damm i Pepsi. La recaptació del beure, tret de l'aigua, a benefici d'Aspanob.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

manumenorca
Hace más de 2 año

... la gente normal pensará que la meteorología nos ha jugado una mala pesada, los creyentes se preguntarán por qué dios ha permitido que lloviera este día en que se ensayan las fiestas en honor de sant Joan supuesto emblema de la iglesia, los fanáticos verán en ello que dios actúa de manera misteriosa que no podemos interpretar por ser pobres mortales y que sus razones tendrá... los caballos, ay los caballos, son más inteligentes que todo eso

Valoración:-17menosmas

Bon ball tenim
Hace más de 2 año

Enhorabona al grup Arrels de Sant Joan pel 35è aniversari. Per tota sa feinada, l'escola de fandango, des sonadors, ses ballades, i tots els intercanvis fets. Aquesta vegada eren d'Eivissa,... Però han vingut de per tot. Grans amfitrions, generositat i bon menjar. Tot açò, no es paga amb doblers.

Valoración:11menosmas

reeee
Hace más de 2 año

Gran replec valeriano i si a nes replec i volen anar molt be!! pero a sa festa nomes homes es lo que ho fa diferent i especial de ses altres!! per cert vaia serpentina vaig agafar per can valeriano aso de ginets a 50 centimss no pot anar...

Valoración:6menosmas

Xuroi
Hace más de 2 año

Replec de replegats,....

venga ja falta poc per dia 25

Valoración:-24menosmas

Chals
Hace más de 2 año

Un any mes Valeriano.... Enhorabona per fer que es primer diumenge de Juny de cada any, sigui especial. Gracies

Valoración:20menosmas

Caixeres
Hace más de 2 año

Preciós veure dones dalt es cavall!

Valoración:-8menosmas

dubte
Hace más de 2 año

poden qualcar dones en un replec? (pregunta sense males intencions)

Valoración:-5menosmas

Jo
Hace más de 2 año

Mas gente de pueblo que cavallers de San Juan però bueno...ya sabemos que por San Juan todo el mundo quiere ser payes...RESPETO por la gente del campo!!

Valoración:15menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1