Sant Joan 2018

Els cavallers visiten Santa Victòria

El lloc del caixer pagès que posa es be es converteix en l’epicentre de la bulla prèvia a l’esclat de les festes amb el ja tradicional replec

|

Valorar:
Un fosquet amb replec. Un bon grup de cavallers va arribar ahir fins a Santa Victòria. Els visitants van poder veure els dos anyells, un dels quals protagonitzarà el Diumenge des Be

Un fosquet amb replec. Un bon grup de cavallers va arribar ahir fins a Santa Victòria. Els visitants van poder veure els dos anyells, un dels quals protagonitzarà el Diumenge des Be

Josep Bagur Gomila
Un fosquet amb replec. Un bon grup de cavallers va arribar ahir fins a Santa Victòria. Els visitants van poder veure els dos anyUn fosquet amb replec. Un bon grup de cavallers va arribar ahir fins a Santa Victòria. Els visitants van poder veure els dos anyUn fosquet amb replec. Un bon grup de cavallers va arribar ahir fins a Santa Victòria. Els visitants van poder veure els dos any

Les cares de Pedro Marquès Taltavull, caixer pagès de tramuntana; Joan Marquès Fernández, s'homo des Be d'enguany, i tota la seva família al complet, xerraven totes soles. Eren d'alegria, felicitat i il·lusió, en veure la serp de cavalls i cavallers que s'anava apropant al lloc de Santa Victòria. I és que allà s'hi va celebrar aquest diemecres vespre, un any més, el tradicional replec que cada dimecres abans del Dia des Be es du a terme al lloc del caixer pagès que posa l'anyell de les festes.

En caure el sol i amb les feines dels respectius llocs acabades, un nombrós grup dels cavallers de la qualcada de Ciutadella es van dirigir cap a Santa Victòria per a recolzar i fer calor a la família Marquès Fernández, a només quatre dies del primer toc de fabiol que es viurà a Can Sintas, a cal caixer senyor, Julio de Olives. Tot i que per a molts cau enfora el lloc, encantats van fer l'esforç de cortesia.

Es tractava com cada any de visitar es be de la festa, un replec per a familiars i amics del caixer pagès de tramuntana en el que no hi van faltar lògicament el gruix de la Junta de Caixers presidida en aquest nou bienni per De Olives.

Una visita que es va iniciar el 1998, ideada per quiva ser un gran cavaller l'amo de Sant Joan Gran, Jordi Salord, junt amb una colla de cavallers de les festes. Com molts moments de la prèvia santjoanera, el que va començar 'de broma', s'ha convertit en l'epicentre de la bulla d'abans de l'esclat.

Cercant el blanc perfecte

Mentre, dia rere dia ja, una de les moltes feines que hi ha a Santa Victòria és la d'anar deixant els dos anyells candidats ben polits i emblanquits, estant a prop el moment de decidir quin serà el be que tota Ciutadella i visitants vetllaran aquest dissabte, a la posada del Camí de Maó, 50.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan
Hace más de 3 año

Si els qui comenten per aquí, abans de fer-ho, s'informassin un poc, no escriurien els comentaris que s'escriuen...

Valoración:3menosmas

SinJuan
Hace más de 3 año

!Qué arcaica, medieval y rancia me parece esta fiesta! ¿Alguien conoce su historia? Imagino que no...

Valoración:-9menosmas

Menos samba....
Hace más de 3 año

I mes treballar!!!!!! Tanta historia con sant Joan.... venga ya, a currar un poco, que este pais no se levanta solo!!!!!

Valoración:-22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1