Sant Joan 2018

Vuit ‘carotes’ amb molta mà

José Bosch ret homenatge amb les seves obres, realistes i coloristes, a personatges secundaris de la festa

|

Valorar:
Julio De Olives y José Bosch, a Can Sintas

Julio De Olives y José Bosch, a Can Sintas

Josep Bagur Gomila
Julio De Olives y José Bosch, a Can SintasEl borratxo. Les mosques «custodien» un santjoaner amb camisa de flamencs i que s’ha passat amb el ginEl ferrer. Un reconeixement a una feina tradicional imprescindible, amb les ferradures a la màEl macer. Un funcionari amb protagonisme, guenyo, y amb una cullereta fermada amb cinta vermella a la màEl pastisser. Fent l’ullet a la tasca d’afinar la punteria, amb la part més dolça de la festa
El cambrer. Un reconeixement també a un dels que més feina ha de fer per la festaEl «moro». Tot un clàssic, però enguany des d’una perspectiva diferent: jove, guapo i ricEl veterinari. Equipat amb estetoscopi, oferint un refresc típic a tot un símbol de la festaEs Be i s’Homo des Be. I per a tancar la col·lecció, un homenatge per partida doble

«Coloristes, elegants i nobles, igual que la festa». Així defineix José Pito Bosch el resultat, en conjunt, de la col·lecció de vuit carotes que des d'aquest divendres pengen de les parets de Can Sintas. Un treball que és un fidel a la trajectòria del seu estil artístic, en el qual el realisme té un notable protagonisme.

Vuit peces en les quals ha apostat «per la ironia, però sense crear conflicte», explicava l'artista poc abans que la casa noble obrís les seves portes al públic. Uns treballs rics en detalls per ser interpretats, però amb un missatge que sembla clar, el de donar protagonisme a personatges «que moltes vegades no es veuen tant», comenta en Pito.

Crida l'atenció que en sis de les vuit carotes sempre apareix també la mà del protagonista. Un enquadrament, que no és casualitat, i que per a l'autor també està carregat de significat.

Per la seva banda, el caixer senyor, Julio de Olives, qui va realitzar l'encàrrec, defineix el resultat com «un treball de primera, fenomenal, ha estat un gran encert». Tant és així que reconeix que ha estat molt «complicada» l'elecció de les vuit peces entre les dotze que havia realitzat l'artista. Igualment «difícil» resultarà triar la carota que indultarà, ja que tal com li passa al propi artista, cada dia té una favorita diferent.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

Guiem
Hace más de 2 año

Vuit carotes, vuit homes...i cada any igual. També ho diu es protocol de ses festes que no es poden pintar dones? Tampoc tenim pintores?

Valoración:-4menosmas

Paquito
Hace más de 2 año

Desgraciadamente cuando morimos todos dejamos de ser fariseos. Pero por mucho que algunos se empeñen y les pese somos recordados única y exclusivamente por nuestras propias obras y virtudes pero nunca por las de los abuelos. No se puede magnificar lo que no existe ni pedirle al olmo que de peras. Más humildad y menos tono. Muerto de hambre.

Valoración:-4menosmas

Paquito
Hace más de 2 año

A fariseu Paquito: Dios manda en todas partes y en todo, mis creencias religiosas no tiene que cuestionarlas nadie igual que yo no cuestiono las de otros a no ser que sean cuestiones políticas. Cuando dices “manyoclat” no sé muy bien a que te refieres pero si es lo que imagino a Dios nadie no lo magrea ni utiliza, a Dios se le respeta. Tú con tu vida haz lo que te apetezca que yo con la mía haré lo que considere conveniente. bon sant Joan a tots si Deu vol.

Valoración:4menosmas

Joan
Hace más de 2 año

¿És que no hi ha espera a demà per mostrar-les pes diari? ¿Quina gràcia fa ara anar-les a veure en directe? N'hi ha que de tant "santjoaners" que volen ser, fan oi... Cada cosa al seu moment, tampoc costa tant esperar un dia més ¿o sí?... Així i tot, bones festes per tots.

Valoración:7menosmas

Ponent
Hace más de 2 año

En n'hi ha d'enveja pel mon !!!... Que cadascu s'encuidi de casa seva i dixau amb pau es ciutadellencs.I si no us agrada....NO VINGUEU !!!!

Valoración:12menosmas

Na kuanita! Jajajajajaja
Hace más de 2 año

@Ciutadellenca. Idò et pots armar de paciència mona, pq ja no tornarà a ser mai més el que va ser. Sino venc és perque fot oi veure en que sha convertit. No voleu euros? Idò euros tindreu, però sera molt car és preu a pagar x aconseguirlos. D'entrada sant joan ja lheu perdut

Valoración:-7menosmas

fariseu Paquito
Hace más de 2 año

Déu no mana res respecte les carotes,Paquito!Déu agafat i emprat com a cada ú li convé per les seves teoríes,eh?massa manyoclat el teniu menys pel què tocaria de ver...

Valoración:-10menosmas

SENYORS? I CARCAMALS
Hace más de 2 año

Caixer Senyor vosté se ha lluït igual de malament què tots els anteriors,enhorabona al 2018!

Valoración:-15menosmas

ciutadellenca farta de voltres
Hace más de 2 año

Kuanita de cul de bòtil,mira,entenc la teva creixent confusió veient el nik i el comentari(psicología instantánea per altra banda)i el teu desassossec existencial santjoaner,però com en hi sobrau tants i tants i tants com tú a Sant Joan,si te´n vas i no tornes no te enyorarem,què tornarem en tot cas tots i totes les què mos en hem anat ja fa anys i anys de les nostres estimades festes què voltres i els mallorquinots mos heu pres i ho tornarem a omplir de bona gent.Salut Kuanita,i ara sí ves a jugar de cul de bòtil on vulguis si trobes quí et vulgui.

Valoración:11menosmas

es beure te fa perdre la visió de la jugada
Hace más de 2 año

Kuanita,deixa de banda el bòtil i ves-ten a per lo del cul...amb amor de ciutadellenca en festes,he dit.Tú m´entens,reinona.

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3