Sant Joan 2018

El caragol més avançat

El caixer senyor Julio de Olives va fer l’entrada a la plaça des Born tretze minuts abans de les sis del capvespre

|

Valorar:

Caragol des Born

Javier Coll
A les 17.47 hores ja feia l'entrada a la plaça el caixer senyor Julio de Olives, seguit de sa capellana

A les 17.47 hores ja feia l'entrada a la plaça el caixer senyor Julio de Olives, seguit de sa capellana

Javier Coll
A les 17.47 hores ja feia l'entrada a la plaça el caixer senyor Julio de Olives, seguit de sa capellanaCaragol des BornCaragol des Born

Només passaven 25 minuts de les cinc del capvespre i el fabioler, en Juanlu Gelabert ja va aparèixer a la plaça des Born. Era més prest que mai. La qualcada anava molt avançada, i a les 17,40 hores ja eren tots a la plaça. Els cavallers, just entrar as Born van oferir els primer bots, i a poc a poc s'anaren col·locant entre l'Ajuntament i el teatre.

El rumoreig que el primer caragol de les festes podia començar abans del previst va envair la plaça. I així fou, quan mancaven 13 minuts per les sis, amb un sol radiant, encara que no feia una calor d'estiu (27 graus), va entrar es Born el caixer senyor, Julio de Olives.

La plaça estava plena a vessar. El noble caixer va fer una entrada neta, encara que no excessivament ràpida. El seu darrera, i bastant aferrat, va entra a galop el caixer capellà, en Gerard Villalonga. Un cop davant la Banda, la música va començar a sonar i la plaça va esclatar. Ja havia començat el caragol. Ara sí. Ara Ciutadella anava debò.

Tot seguit van prendre part de la festa els altres caixers i cavallers, donant inici a la primera volta que va durar 19 minuts, però es va veure interrompuda set minuts degut un accident, per una coça de cavall. El ferit va tenir que se evacuat.

La segona tanda del caragol va començar a les 18,07 hores. Amb bots més tímids, sense música i en un to més relaxat. La segona volta va durar 17 minuts. El caragol començava a arribar a la seva fi, però ningú es movia de la plaça. Sis minuts abans de les sis i mitja del capvespre va donar inici la tercera volta i la música del jaleo va tornar a sonar. La tercera tanda es va perllongar durant un quart d'hora fins que a les 18,39 hores es va donar per acabat el caragol, amb un final apoteòsic de la banda. La gent a la plaça va esclatar. Es notava que hi havia ganes de festa, i la Banda va sonar un altre jaleo.

Aforament

En caure en dissabte es preveia una gran afluència de gent. Malgrat tot, al final hi va haver manco gent que l'any passat, quan es varen concentrar 28.000 ànimes, ja que enguany ni tan sol es van tancar els sis filtres d'accès, mesura que es pren quan es sobrepassen les 27.540 persones.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 3 año

Sempre s'ha dit que per Sant Joan no hi ha horaris i ara resulta que un acte s'ha fet abans d'hora... Ens convé a tots revisar els protocols. Els únics horaris que hi ha prevists són les 14 h. el dia 23 (tot i que els protocols no ho indiquen exactament així) i les 8 h. el dia 24. Tots els altres actes, es fan quan ha acabat l'acte previ... Revisem tots els protocols i després podrem opinar del que ens sembla...

Valoración:4menosmas

Joan
Hace más de 3 año

Si qualcú vol revisar i rellegir el que diuen els protocols de les festes de Sant Joan, estan publicats des de fa temps... Si es volen posar en pràctica, es podria fer una revisió i posada en pràctica i hi hauria coses que molt no sabrien com està previst que s'ha de fer... Només dos exemples: es Dia des Be les visites no han de sortir del cas antic; i "sa somereta", mentre fan les "Corregudes a Sa Plaça" es pot deixar al carreró de Cal Bisbe o a la placeta de Sant Josep, al carrer de Santa Clara... A vegades les coses no han estat sempre com s'han vist "sempre".

Valoración:6menosmas

Ciutadellenca
Hace más de 3 año

Me sap tant de greu per ses persones que no han pogut disfrutar s’entrada d’es Caixer Senyor aquest any, sa veritat jo ho vaig poder veure, pero vaig quedar freda quan vaig veure que entrava a les 17:47 i no a les 18:00, veguent com sa Capellana anava a sa velocitat de cada any i davant sa banda l’adelantés. Ho trob una falta molt grossa, sapiguent que en teoria se ha de seguir es protocol, enguany estic molt decepcionada. Dit aso, em sap greu si colcu se ofen, tan sols es sa meva opinio respecte ses festes d’aquest 2018. Bones festes a tothom!

Valoración:9menosmas

Protocols
Hace más de 3 año

Sembla que en aquest caíxer senyors els seus consellers no li fet aprende sa llisso’ com te que ser... Un carrec de presidir ses festeje no es tindria que donar a qualsevol com en aquest cas.

Valoración:3menosmas

SANT JOANERA
Hace más de 3 año

sa veritat sa entrada d'es caixer senyor enguany no me agradat gens...I per jo a estat un fall molt gros no haver respectat s'hora de entrada a en es born! sa entrada a estat molt flaca, sa capellana si volia entrar amb ganes I casi se'l menja, per que es caixer senyor returaba es cavall... I es primer toc le trobat molt fred enguany... esper que ningu se senti ofes... bones festes I que vagi be avui en es plá!!!

Valoración:5menosmas

Ciutada
Hace más de 3 año

Tota sa vida sa entrada des Caixer Senyor es a las 6 en puntu,molts no am ribat a temps, jo es primer any que me la perd i me sap greu.

Valoración:8menosmas

ruben
Hace más de 3 año

aso no pot esser, li hauran de posar falta a nes caixer senyor per entrar tant prest.. que diuen els protcols de ciutadella, que son tant estrictes?

Valoración:20menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1