Sant Joan 2018

La pausa espiritual de la festa

Gerard Villalonga dirigeix les Vespres en una celebració presidida pel bisbe Conesa

|

Valorar:
Sergi Garcia
Menorca Ciutadella Sant Joan de Missa 2018Tradició. Imatge del genets entrant a l’ermita de Sant Joan de Missa on molta gent portava diverses hores d’espera per viure momMenorca Ciutadella Sant Joan de Missa 2018Menorca Ciutadella Sant Joan de Missa 2018

És un dels moments més espirituals del dissabte de Sant Joan i així ho entenen les nombroses persones que s'atraquen a l'ermita de Sant Joan de Missa, on rau l'origen de tot. Majoritàriament són de Ciutadella, però també hi ha gent de moltes altres procedències que també valoren la peregrinació de la qualcada i els instants de pregària.

Puntualment en acabar el Caragol del Born, la comitiva es va desplaçar, com marquen els protocols, camí de l'antiga ermita, ja documentada en el pariatge del rei Jaume II de 1301.

Després de la intensitat viscuda a la Plaça des Born, venen uns moments de calma i fer camí per la terra daurada per acabar amb el recolliment, la reflexió i la pregària.

Al petit temple pagès es van viure, com sempre, moments d'espera i el ritual d'entrada, vist ja des de lluny, tornà a meravellar a la majoria dels allà presents.

Arrels

El caixer capellà, Gerard Villalonga, dirigí les Vespres en una celebració presidida pel bisbe Francesc Conesa.

Acabada l'ofici els genets van tornar de nou damunt del cavall per tornar a la part més lúdica de la festa. Sant Joan de Missa els va carregar del seu missatge de germanor i de les arrels de la festa.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

De momento no hay comentarios.