Lali Garriga, Regina Sintes, Francesc Ametller, Marc Riera, Lluís Arjona, Antònia Cantallops i Vanessa Vinent presentant el programa. | Gemma Andreu

TW
2

L'actuació conjunta de les bandes de música des Mercadal y de Ciutadella al camp de futbol des Mercadal demà dimecres, a les 21.30 hores, serà un dels actes estrella de les festes de Sant Martí d'enguany, al marge dels actes més protocol·laris i tradicionals o del multitudinari sopar de veïns. El tema musical d'aquest concert gratuït que reunirà uns dos-cents músics dalt l'escenari es basarà en la banda sonora de la popular sèrie de pel·lícules «Pirates del Carib».

En la presentació del programa festiu, el batle Francesc Ametller, acompanyat per regidors del govern i de l'oposició municipal va posar èmfasi en la voluntat de fomentar comportaments respectuosos i cívics i de combatre les actituds masclistes que massa vegades apareixen en aquesta mena de celebracions.

Per contribuir al fet que la festa transcorregui sense incidents per segon any el programa de mà que es reparteix a totes les cases inclou una sèrie de recomanacions de les quals en recollim algunes en la columna de la dreta d'aquesta pàgina.

Un altre aspecte festiu destacat, segons la Corporació, és la gran participació d'entitats esportives i ciutadanes en el programa de festes.

Qualcada

Pel que fa a la Junta de Caixers que es va donar a conèixer el dia del pregó aquesta està formada per: Damià Coll Pons, com a caixer batle; Joan Tutzó Sans, caixer capellà; Gaspar Sintes Villalonga, caixer casat; Mònica Martí Coll, caixera pagesa; José Fullana Barber, caixer fadrí; i Francesc Gomila Pons, fabioler.

Per les qualcades de Sant Martí, del dissabte, dia 14, i el diumenge, dia 15, estan inscrits un total de seixanta cavallers.

L'Ajuntament ha habilitat enguany nous espais d'aparcament a la zona esportiva pels dies de festa i també per tots els dijous al capvespre quan Es Mercadal es plena de visitants que venen al mercat d'estiu.

Dins dels actes programats cal destacar també l'actuació aquest divendres del grup d'animació familiar La tresca i la verdesca que actuarà a la Plaça Pare Camps, a les 20 hores, amb el seu espectacle Zum. El dia abans aquesta popular formació catalana creada el 1998 actuarà a la mateixa hora al carrer de la mar de Fornells.

Noticias relacionadas

Un altra activitat serà la presentació dels nous capgrossos del poble que es fará aquest diumenge, a les 19.30 hores al Carrer Major. També el dia 12 actua el grup mallorquí Jès! a la Plaça Pare Camps.

Els regidors de l'oposició Antònia Cantallops (PP) i Marc Riera (Entesa) van destacar la bona sintonia amb l'equip de govern per la preparació de les festes de Sant Martí.

Cinc mestres al pregó de festes de Fornells

Els cinc directors de l'escola pública de Fornells, que l'any passat va complir vint-i-cinc anys seràs els pregoners de les festes de Sant Antoni. Joan Coll, Gloria Coll, Diego Riera, Lali Truyol i Bernat Coll seran els protagonistes d'aquest acte que es farà el divendres dia 20, a les 20.30 hores al Castell de Sant Antoni.

Acabat el pregó, l'Ajuntament des Mercadal convidarà a la primera pomada de les festes i actuarà la Banda de Música des Mercadal. El mateix dia, a les 23 hores, al Carrer de la Mar hi haurà revetla amb els conjunts No hi som tots i Black Pearl.

El pregó serà el preludi de les qualcades i els jaleos del dissabte 21 i el diumenge 22 que estaran presidits per la caixera batlessa, Lali Garriga.

Altres actes

El programa d'actes de les festes de Sant Antoni comença aquest dijous al Carrer de la Mar amb l'espectacle familiar Zum. El dissabte es farà també al Carrer de la Mar una Nit de Swing a càrrec de la Big Band de l'Escola de Música des Mercadal i Fornells, sota la direcció de Josep Lluís Pons.

Entre les nombroses activitats programades, la regidora de festes, Regina Sintes, destacà la cursa popular de paddle surf que es farà el dia 19 amb la col·laboració de Pepe Oltra.