Sant Martí 2018

Sant Martí pren el relleu

VÍDEO. Es Mercadal inicia amb entusiasme les seves festes patronals amb una intensa i calorosa primera jornada

|

Valorar:
Amb mitja hora sobre l’horari previst, a les 19.25 sonaven les primeres notes del jaleo aquest dissabte as Mercadal

Amb mitja hora sobre l’horari previst, a les 19.25 sonaven les primeres notes del jaleo aquest dissabte as Mercadal

Sergi Garcia

As Mercadal han començat les esperades festes de Sant Martí. «Sí, sí, sí, Sant Martí ja és aquí». Aquest va ser un dels clams que ressonaren minuts abans de les cinc del capvespre al carrer Major, ple fins dalt, dels que esperaven l'inici de la festa. El fabioler, Francesc Gomila, feia tan just uns instants que havia arribat fins a les portes de les Cases Consistorials i va pujar al primer pis on el rebé el batle, Francesc Ametller.

Les campanes de l'església van donar l'hora i el fabioler entonà allò de «em donau vós permís per començar les festes de Sant Martí?». Al que l'alcalde va respondre afirmativament, perquè comencés el replec de cavalls.«Mercadalenques, mercadalencs, que comenci la festa!», exclamà, donant pas al primer toc de fabiol.

Iniciat el replec, el primer a afegir-se a la qualcada va ser el caixer sobreposat, José Fullana, qui tot just un quart després ja era a l'Ajuntament per recollir la bandera.

Durant el replec, la Banda de Música des Mercadal acompanyà els gegants i els capgrossos del poble en un passacarrers amb els membres de la Colla de Geganters i els grallers de Maó.

La comitiva es formà ràpidament, i mitja hora sobre l'horari previst, a les 19.25 sonaven les primeres notes del jaleo al ritme de la Banda des Mercadal.

La festa es va allargar unes quantes hores. Després ja només hi restava la celebració de les completes, en el tombant del dia. I per acabar, l'encesa de les candeletes i la recepció oficial als caixers a l'Ajuntament.

[Legeixi la notícia completa a l'edició impressa del 15 de juliol a Kiosko y Más o My News]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

manumenorca
Hace más de 2 año

... la expresión correcta es "fiestas populares", y no patronales... quien se divierte y se honra es a los ciudadanos de las distintas poblaciones de la isla, el tema del santo patrón y eso debe ser una mera anécdota

Valoración:-1menosmas

Caixer pagès
Hace más de 2 año

Que hi hauria manera de no publicar fotos en que més de dos i dues que surten a sa qualcada , carregats de por s'agafen amb sa ma dreta a sa sella menre es cavall fe es bot?

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1