TW
0

Els actes de Sant Antoni a Fornells

Divendres 20

20.30h Castell de Sant Antoni, Pregó de festes 2018 a càrrec dels directors de l'Escola de Fornells (Joan Coll, Gloria Coll, Diego Riera, Lali Truyol i Bernat Coll).

I per acabar, tothom està convidat a fer la primera pomada de les festes. Mentrestant, la Banda des Mercadal ens oferirà una àmplia mostra del seu repertori musical.

23h Carrer de la Mar, Gran revetla amb l'actuació dels conjunts No hi som tots i Black Pearl.

Dissabte 21

16.45h, local social de l'Ajuntament, Repic de campanes i enlairament de coets per anunciar el començament de les festes. Tot seguit, cercavila per l'itinerari habitual, amb la comparsa de gegants.

17h, el fabioler, Isaac Triay Moll, anirà al local social de l'Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi farà sonar el primer toc de fabiol. Llavors iniciarà el replec de caixers: es dirigirà a ca la caixera sobreposada, Eila Febrer Triay, carrer Verge del Carme, núm 1.

Tots dos aniran novament al Local Social, on s'entregarà la bandera de la festa a la caixera sobreposada. Tot seguit, i anant pels carrers de la vila, arreplegaran els altres caixers de la Qualcada, entre els quals el caixer pagès, Pedro Marquès Llufriu, carrer de ses Roques, núm. 8; i el caixer casat, Daniel Triay Roselló, carrer Verge del Carme, núm 1.

Al mateix temps, la Banda des Mercadal, sota la direcció de Litus Arguimbau, recorrerà els carrers de la població.

A continuació, els caixers aniran a cercar el caixer capellà, Mn. Juan Francisco Camps Serra, a la plaça de l'Església; tot seguit, es dirigiran al carrer Tramuntana, núm. 14, per recollir la caixera batlessa, Lali Garriga Roselló, que presidirà la qualcada. Serà devers les 18.30 hores.

Seguidament, la comitiva es dirigirà al Local Social, on el batle del municipi, Francesc Ametller, farà entrega del bastó d'autoritat a la caixera batlessa. Després de fer una volta pel poble, els caixers deixaran els cavalls pels voltants de la plaça i aniran a cercar les autoritats per celebrar, a l'església parroquial de Fornells, les Solemnes Completes en honor de Sant Antoni Abat. En el transcurs de l'acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes.

En acabat de Completes, al bell mig de la plaça, entre bullícia, calor i alegria, començarà el Jaleo. La solfa, anirà a càrrec de la Banda de Música des Mercadal.

Després de dissoldre's la Qualcada, el fabioler tornarà a replegar els caixers per anar a peu a la recepció que els oferirà la Parròquia de Sant Antoni i que tindrà lloc al castell de Sant Antoni.

24.00h Carrer de la Mar, Actuació musical, amenitzada amb la música de Ritmo Menorca.

Diumenge 22

8.30h carrers de la població. Diana pels carrers de la població, a càrrec de la Banda de Cornetes Cap de Fibló.

09h Sortida del fabioler, que iniciarà el replec de caixers, començant pel caixer sobreposat. Després s'hi aniran afegint els altres caixers i, tots junts, aniran a cercar el caixer capellà a la plaça de l'Església. Seguidament, aniran a cercar la caixera batlessa.

11h Església de Sant Antoni, Missa solemne a l'església de Sant Antoni, en el transcurs de la qual es repartirà l'aigua-ros. Seguidament, hi haurà el Jaleo, que acabarà amb el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata. Serà a la plaça de s'Algaret, amb la Banda de

Música des Mercadal. Finalitzat l'acte, tots els protagonistes de la festa, amb la música marcant el pas, anirem cap a la Recepció que oferirà l'Ajuntament als caixers a la gent del poble al castell de Sant Antoni. Hi estau tots convidats. En acabat de la Beguda, els caixers acompanyaran la caixera batlessa i el caixer capellà als seus respectius domicilis per acomiadar-se'n.

Després, acompanyaran la sobreposada per anar a deixar la bandera al castell de Sant Antoni i s'hi farà el darrer toc de fabiol. Al capvespre, els caixers més joves sortiran a repartir l'aigua-ros per les cases del poble.

19h Pasearte Actuació musical a càrrec de Xavi Xino.

20h Plaça de s'Algaret, Actuació familiar a càrrec de Bubble Clown amb l'espectacle «Armando Jaleo».

21h Plaça de s'Algaret, Concert a càrrec del grup «Sis de Ponent».

22.30h Carrer de la Mar, Ball amb Jukebox Band i, seguidament, música dels anys 80 a càrrec de La movida band.

Dilluns 23

11h Esglesia de Sant Antoni, Missa en record dels naturals i vesins de Fornells que han mort en el transcurs de l'any.

12h Carrer de la mar, Festa infantil de s'espuma. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys. Els menors hauran d'anar acompanyats tota l'estona d'un adult que se'n faci responsable.

18h Plaça de s'Algaret, Joc del capellet, per a petits i grans. I a continuació, jocs infantils populars amb Sa Xaranga i presentats per J.L. Febrer

19h Carrer Major, Mercat agroalimentari.

20h Plaça de l'Esglesia, Actuació musical a càrrec de Tolo Genestar amb el clarinet.

22.30h Castell de Sant Antoni, Focs aquàtics. Amb l'espectacle pirotècnic

devora el castell de Sant Antoni. No vos ho perdeu!

23h Carrer de la Mar, Gran Revetla de fi de festes. Hi actuaran el grup Feeling i, a

continuació, concert amb el grup Black Pearl.

Dimarts 24

22h Teatre de Fornells, Cicle Músiques al Nord. Concert del cantant i compositor menorquí Guiem Soldevila.