Sant Antoni Fornells 2018

61 caixers i cavallers, a punt per Sant Antoni

|

Valorar:
Els sis membres de la junta de caixers d’aquest any estaran acompanyats per 55 cavallers més

Els sis membres de la junta de caixers d’aquest any estaran acompanyats per 55 cavallers més

Els sis membres de la junta de caixers d'aquest any estaran acompanyats per 55 cavallers més. Així, la qualcada estarà formada per 61 membres, encara que no tots sortiran els dos dies de les festes.

De totes maneres, el nombre de cavalls serà menor, ja que només sortiran 52 animals, un nombre major que el de l'any passat, que eren 48.

La caixera batlessa de les festes explica que a Fornells hi podem trobar els anomenats «caixers històrics». Aquests són cavallers que han sortit a les festes de Sant Antoni en moltes ocasions (poden arribar a ser fins a 35 vegades) i que fan tanda amb caixers més joves. Això significa que el dissabte surt a qualcar el caixer més veterà i el diumenge el més inexpert, o viceversa. Aquestes «rondes» es solen portar a terme entre peres i fills, encara que no sempre és així.

El caixer més jove de la qualcada d'enguany és en Bià Garriga, de deu anys, i el més vell en Bartomeu Martí, un caixer ferrierenc convidat que ja porta molts anys d'experiència a la seva espatlla.

De tots aquests caixers, molts tenen vincles familiars entre ells. Per exemple, com ja hem explicat, el fill de la caixera batlessa Lali Garriga, en Llorenç Pons, sortirà per primera vegada dalt cavall a les festes. Per altra banda, també hi ha una estreta relació familiar entre els membres de la junta, ja que el caixer casat, Daniel Triay, i el fabioler, Isaac Triay, són pare i fill. A més, n'Eila Triay, caixera sobresposada , és la seva neboda i cosina, respectivament. Pel que fa al caixer més jove de la qualcada, en Bià Garriga, també es fill de dos caixers de la qualcada i pagesos del poble.

D'aquesta manera, els caixers també tenen l'oportunitat de gaudir i compartir els dies més emotius al costat de les persones que més estimen: la seva família.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

@Garriga
Hace más de 3 año

Res ès lo que era...ni noltros tampoc..en fi..VISCA SANT ANTONI!!!!!!! Sort i Ventura......

Valoración:-3menosmas

Joan
Hace más de 3 año

Bones Festes Fornells. Sant Antoni abat, pregau per nosaltres.

Valoración:1menosmas

Garriga
Hace más de 3 año

Masses cavalls , açò ja no és el que era abans ni és el que toca.

Valoración:4menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1