Jaleo de Sant Jaume 2018. | Gemma Andreu

TW
2

Es Castell s'ha aixecat amb ganes de festa, per celebrar el dia de Sant Jaume. Ja de bon matí es respirava un ambient festiu a tot el poble.

La festa ha arrencat poc abans de les vuit del matí amb l'inici del replec del 59 caixers i cavallers que participen a la qualcada del dia de Sant Jaume, i amb el toc de diana amenitzada per la Colla de Geganters i Grallers des Castell i el grup Bon Ball Tenim. Devers les 10,30 hores la comitiva ha pujat des de l'Ajuntament fins l'església del Roser, on s'ha celebrat la missa de caixers, que ha acabat sobre les 12 del migdia.

Noticias relacionadas

El jaleo ha començat a les 13,40 hores. Després de tres hores de bots a s'Esplanada, el jaleo ha acabat quan mancaven un quart per les 17 hores, després de fer l'entrega de les canyes verdes i culleres de plata als participants de la qualcada. Un cop acabat el jaleo, els regidors han pujat a la balconada de l'Ajuntament i han llançat les 300 botes de vi, al son de "Volem vi, volem vi".


Les corregudes i el darrer toc

Al carrer des Port, la vintena de caixers que han participat a les corregudes han galopat davant l?atenta mirada de centenars de persones. I al cap d?una estona, a les nou del vespre, el fabioler, Vladislav Pau Febrer, ha sonat el darrer toc de fabiol d?aquestes festes enmig de la plaça, envoltat per la resta de cavalls i amb la satisfacció d?haver viscut unes festes de dalt de tot.